Тотнъм се класира безпроблемно в полуфиналите от турнира за Купата

...
Тотнъм се класира безпроблемно в полуфиналите от турнира за Купата
Коментари Харесай

"Тотнъм" е първият полуфиналист в Купата на Англия

Тотнъм " се класира безпроблемно в полуфиналите от шампионата за Купата на футболната асоциация (ФА къп) след триумф с 3:0 над " Суонзи ". " Шпорите " не срещнаха никакъв проблем при гостуването си в Южен Уелс и въпреки, че използваха някои аварийни футболисти, завоюваха елементарно.

" Суонзи ", който е 14-и във Висшата лига насочи единствено три удара за целия мач и имаше владеене на топката 25%. Гостите от Лондон бяха без контузения Хари Кейн, а Деле Али остана на аварийна пейка.

Въпреки това в 11-ата минута Кристиан Ериксен изведе " Тотнъм " напред. Ерик Ламела откри датчанина, той напредна и с обмислен удар с левия крайник от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря Нордфелд.

Секунди преди почивката Ламела ознаменува положителната си игра като се разписа. В идентична обстановка с първото попадение Муса Сисоко подаде на аржентинеца и той с удар с десния крайник осъществя.

 Вторият гол в мача, дело на Ламела.
© Reuters

Вторият гол в мача, дело на Ламела.

През втората част темпото спадна, като " Тотнъм " пестеше сили, до момента в който футболистите на " Суонзи " се предадоха. В 63-ата минута Ериксен се разписа още един път след подаване на Лукас Моура и оформи крайния резултат.

За " Тотнъм ", който е осемкратен притежател на ФА къп, това ще бъде 21-о присъединяване на полуфиналите. По традиция двата полуфинала и дуелът за купата се играят на стадион " Уембли " в Лондон. Докато пък трае градежът на новото оборудване на " шпорите ", те домакинстват точно в храма на британския футбол.

По-късно през днешния ден следва вторият четвъртфинал " Манчестър юнайтед " и " Брайтън ", а в неделя са другите две срещи " Уигън " – " Саутхемптън " и " Лестър " – " Челси ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР