Тотнъм разгроми Ливърпул с 4:1 на Уембли в двубой, който

...
Тотнъм разгроми Ливърпул с 4:1 на Уембли в двубой, който
Коментари Харесай

Тотнъм се разправи с Ливърпул в най-посетената среща в историята на Висшата лига

" Тотнъм " разгроми " Ливърпул " с 4:1 на " Уембли " в дуел, който се трансформира в исторически, тъй като стана най-посетената среща в историята на Висшата футболна лига на Англия. 80 827 фенове изгледаха мача на трибуните, като един от тях бе легендата на международния футбол Диего Марадона, който получи подарък фланелка на " шпорите " с номер 10. С този триумф " Тотнъм " събра 20 точки и се изравни с " Манчестър Юнайтед ", само че остава трети. " Ливърпул " към този момент изостава на 12 точки от водача " Манчестър Сити " и има негативна голова разлика.

Още в 4-ата минута Кевин Трипиър изведе Хари Кейн зад съперниковата отбрана и той означи първия гол. Кошмарният старт за " Ливърпул " обаче не се изчерпа единствено с това. В 12-ата минута Кейн получи подаване от Юго Лорис и направи за смях Ловрен, след което откри непокрития Сон, който повиши на 2:0. Три минути по-късно удар на Сон срещна напречната греда. В 24-ата минута обратно на всичко, което се случваше на терена " Ливърпул " се върна в мача. Хендерсън изведе Салах и той с удар по диагонала направи 2:1. В 29-ата минута Сон пропусна още една добра опция, откакто излезе очи в очи с Миньоле, само че не съумя да нанесе добър удар и белгиецът избави. Юрген Клоп най-сетне подвигна ръце от Ловрен и в 31-ата минута го размени с Окслейд-Чембърлейн. В добавеното време на първата част Ериксен центрира от фаул, Матип съумя да пресече с глава, само че топката доближи до Деле Али, който от придвижване - 3:1.

Второто полувреме стартира с напън на " Ливърпул ", само че в 56-ата минута преднината на " Тотнъм " стана 4:1. Трипиър центрира в наказателното поле на гостите, където още веднъж последва недоразумение и Хари Кейн довкара в мрежата избитата от Фирмино топка.

До края на мача " Ливърпул " потегли в офанзива, само че Юго Лорис не разреши резултата да бъде изменен. Пропуски направиха Салах, Коутиньо и Милнър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР