Тотнъм продължава с колебливите си изяви в последно време. "Шпорите"

...
Тотнъм продължава с колебливите си изяви в последно време. "Шпорите"
Коментари Харесай

Тотнъм се издъни с опашкаря Уест Бромич

Тотнъм продължава с неуверените си изяви напоследък. "Шпорите " записаха трети мач без победа в последните си четири борби, като в този момент не съумяха да се оправят в семейството на опашкаря Уест Бромич Албиън.

Всъщност, лондончани би трябвало да се радват, че най-малко взеха нещо от този дуел, тъй като четвърт час преди края изоставаха с 0:1. Но в последна сметка познатият голмайстор Хари Кейн се разписа за крайното 1:1.

Този мач стартира с мразовит душ за домакините на "Уембли ". Още с първата си офанзива "дроздовете " откриха. В 4-та минута Джейк Ливърмор откри със страховит пас зад отбраната Хосе Рондон, който въпреки и със бранител на гърба, резервира самообладание и с лек, техничен, само че доста прецизен удар около Юго Лорис в далечния му ъгъл откри - 1:0 за УБА.

Последва мощен напън на Тотнъм. Но с него пристигнаха и голям брой пропуски пред вратата на гостите. Хари Уинкс изпусна необикновен късмет в 15-та минута, като ударът му мина на сантиметри настрана от вратата.

Ерик Дайър, Хьон Мин Сон и Кристиан Ериксен не можаха да се разпишат с ударите си в идващите минути, а някогашният състезател на Арсенал Киърън Гибс не беше прецизен за Уест Бромич.

Най-чистият късмет до почивката се откри пред Ерик Дайър, който в 41-та минута засече с глава след корнер една топка, само че тя се оказа в обсега на вратаря, който се намеси уместно и резервира статуквото. Така първата част завърши изненадващо с гол задатък за Уест Бромич.

Домакините продължиха да са по-активни и след подновяването на играта, само че натискът им по този начин и не се материализираше. Ерик Дайър и Кристиан Ериксен не можаха да намерят задачата в началните минути на втората част от преференциални положения.

В 70-та минута Киърън Трипиър беше покрай изравняването,когато изстреля същински снаряд от границата на наказателното поле, само че бранител на УБА мазета. В последна сметка крепостта на гостите рухна четвърт час преди края.

В 75-та минута Деле Али напредна по левия фланг и центрира на близката греда, където острият му пас беше засечен с едно допиране от Хари Кейн в близкия ъгъл на вратаря и резултатът най-сетне стана 1:1.

Последва мощен напън на Тотнъм в търсене на цялостния поврат. Хари Кейн беше покрай втория гол в 82-та минута, само че ударът му с глава от преференциална позиция мина малко над вратата. Отново той беше покрай гола малко преди края, само че не можа да откри задачата и в последна сметка този мач приключи без победител.

След този процес "шпорите " останаха краткотрайно четвърти с 24 точки и полека-лека изпускат парата. Уест Бромич с 11 точки е тъкмо над чертата на изпадащите, само че Гари Мегсън сподели, че отборът му е боеспособен.

Резултати от ранните съботни мачове в Англия:

Тотнъм - Уест Бромич Албиън 1:1

Кристъл Палас - Стоук Сити 2:1

Манчестър Юнайтед - Брайтън 1:0

Нюкасъл - Уотфорд 0:3

Суонси - Борнемут 0:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР