Тотнъм постигна успех с 2:0 в лондонското дерби с Уест

...
Тотнъм постигна успех с 2:0 в лондонското дерби с Уест
Коментари Харесай

Тотнъм сломи Уест Хам в лондонското дерби

Тотнъм реализира триумф с 2:0 в лондонското дерби с Уест Хам от 31-ия кръг на Премиър лийг. " Шпорите " демонстрираха по-добра игра от своя противник и справедливо взеха трите точки, като по този начин сложиха завършек на серията си от 4 следващи мача без победа в шампионата. Автогол на Томаш Сучек даде преднина на " Шпорите " в 64-ата минута, а Хари Кейн подпечата триумфа на своя отбор в 82-ата минута.

Уест Хам имаше първото забавно състояние в мача, като в 20-ата минута Микейл Антонио изскочи на добра позиция, само че от близко не съумя да преодолее Юго Лорис.

След това Тотнъм взе самодейността и провежда няколко положителни офанзиви, само че най-интересното пристигна в края на полувремето. Първо в 45-ата минута гол на Хюн-Мин Сон бе анулиран поради тънка засада, забелязана благодарение на ВАР. След това в добавеното време Лукас Моура направи огромен пропуск от близко.

През втората част домакините усилиха натиска и първо Ерик Дайър насочи рисков отдалечен изстрел, а по-късно Хари Кейн на три пъти бе покрай гола само че без триумф. Първо той опита да означи хитро с пета, само че Лукаш Фабиански бе заел добра позиция и избави. След това нападателят опитва шут от отдалеченост, само че над вратата, а в 59-ата минута направи най-големия си пропуск, когато след чудесна контраофанзива бе изведен зад отбраната, само че стреля неопределено.

В 64-ата минута шансът въпреки всичко се усмихна на " Шпорите ". При едно центриране от корнер Томаш Сучек си означи автогол и даде преднина на противника за 1:0.

В оставащите минути Уест Хам взе самодейността и търсеше изравнителното попадение, като бе покрай гола в 78-ата минута, когато шут на Джарод Боуен се отби от гредата.

Тотнъм обаче чакаше своя късмет на контраофанзива и при една такава в 82-ата минута Кейн бе изведен на скорост и този път не сгреши за 2:0.

Така Тотнъм завоюва скъпа победа и с актив от 45 точки излезе на 7-ото място. Уест Хам пък остава покрай зоната на изпадащите на 17-ата позиция с 27 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Премиър лийг 31 кръг, вторник 23 юни  Тотнъм 2:0краен резулат  Уест Хам
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР