Тотнъм постигна победа с 2:0 над Манчестър Юнайтед в един

...
Тотнъм постигна победа с 2:0 над Манчестър Юнайтед в един
Коментари Харесай

Тотнъм победи Манчестър Юнайтед

Тотнъм реализира победа с 2:0 над Манчестър Юнайтед в един от най-очакваните мачове от втория кръг на британската Висша лига.

Успехът бе първи в формален мач за новия управител на " шпорите " Ангелос Постекоглу и пристигна след голове след почивката на Папе Сар и Бен Дейвис. Манчестър Юнайтед пък затвърди усещането, оставено след първия мач за сезона с Уулвърхямптън, че не се намира в добра форма, което бе изключително видно през вторите 45 минути, предава Спортал. 

Срещата в Северен Лондон стартира по-добре за гостите от Манчестър, които пропуснаха няколко доста положителни шанса да открият резултата. Първата опция бе за Маркъс Рашфорд, само че вратарят на " шпорите " Гулиелмо Викарио излезе и избави. 

Десет минути по-късно Рашфорд направи още един сериозен пропуск след центриране на Бруно Фернандеш, а малко по-късно " алените дяволи " имаха и искания за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Кристиан Ромеро.

В 36-ата минута и Фернандеш пропусна опция да се разпише, а пет минути преди почивката Тотнъм по знамение не стигна до гол, откакто на два пъти гредите спасяваха гостите след удари на Педро Поро и Папе Сар.

Втората част стартира с напън на Тотнъм и в 49-ата минута Сар съумя да се разпише. Халфът се оказа на точното място след центриране на Деян Кулушевски и с прекрасен удар даде преднина на лондончани.

В ответната офанзива Антони можеше да изравни за Манчестър Юнайтед, само че ударът му се отби в напречната греда.

С напредването на мача Тотнъм продължи да развива играта си и да взима все по-сериозно преимущество. Така се стигна до 80-ата минута, в която запасите Иван Перишич и Бен Дейвис комбинираха, с цел да може уелсецът да вкара за 2:0.

До края на срещата гостите не съумяха да намерят сили даже за почетен гол и позволиха първа загуба от " шпорите " от октомври 2020 година, когато бяха разгромени с 1:6 на своя " Олд Трафорд ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР