Тотнъм постигна петата си победа през този сезон, след като

...
Тотнъм постигна петата си победа през този сезон, след като
Коментари Харесай

Тотнъм взе дербито с Фулъм и се доближи на точка зад Арсенал

Тотнъм реализира петата си победа през този сезон, откакто надви с 2:1 над Фулъм на собствен терен в едно от двете лондонски дербита от шестия кръг на Премиър лийг. Пиер-Емил Хьойберг откри резултата в 40-ата, а Хари Кейн удвои четвърт част преди края. Александър Митрович осъществя почетното попадение за " котиджърс ". След този триумф отборът на Антонио Конте се приближи на точка зад водача Арсенал, който на следващия ден гостува на Манчестър Юнайтед. За „ шпорите “ това бе шести следващ домашен триумф в шампионата.

Антонио Конте бе направил пет промени в състава си. Ричарлисон и Клеман Лангле започнаха за първи път като титуляри, до момента в който Деян Кулушевски и Бен Дейвис седнаха на пейката. Кристиан Ромеро се завърна след травма, заменяйки Санчес. Родриго Бентанкур започва вместо Ив Бисума. Райън Сесеньон бе предпочетен пред Иван Перишич в ролята на ляв уинг-бек.

Марко Силва заложи на същия състав, който в сряда победи Брайтън.

„ Шпорите “ имаха доста съществено преимущество през първата част. В десетата минута центриране на Сон отляво не бе засечено от никого, само че в последна сметка топката влече в далечния ъгъл на вратата на Лено. Попадението обаче бе анулирано поради засада на Кейн, който не докосна топката, само че влияеше на обстановката. В 33-тата минута Кейн изведе Сон, който овладя на гърди и стреля, само че топката срещна напречната греда. Надмощието на Тотнъм даде резултат в 40-ата минута, когато „ котиджърс “ изгубиха топката в соята половина. Хьойберг и Ричалиросн направиха положително двойно, след което датчанинът стреля в ъгъла за 1:0.

В 54-тата минута за първи път трябваше да се намесва, откакто удар на Митрович рикошира в защитник и топката рисково се насочи към вратата на французина, само че той реагира ослепително и мазета. Няколко минути по-късно Лено също бе на висота, откакто избави удар по диагонала на Сесеньон. 

В 60-ата минута в игра за Фулъм се появи някогашният състезател на Челси и Арсенал Вилиан. Кеърни и Даниел Джеймс също влязоха в игра за гостите. Лено още един път се намеси добре след удар на Сон. В 75-ата минута Хари Кейн направи 2:0, откакто от близко довкара топката, която преди този момент Лено бе избил след удар на Сесеньон. ВАР ревизира обстановката за засада, само че този път голът остана. 

Малко по-късно акробатичен удар от воле на Ричарлисон срещна гредата. Минута по-късно – в 83-тата, Фулъм върна един гол. Митрович получи, оправи се с Ромеро и стреля в ъгъла за 2:1. Две минути преди края сърбинът даже можеше да изравни, откакто негов удар от границата на наказателното поле рикошира в защитник и се насочи към горния десен ъгъл. Лорис обаче се разтегна оптимално и мазета с върха на пръстите си. В 91-вата Ричарлисон прати топката във вратата на Лесно за трети път, само че и това попадение бе анулирано след намесата на ВАР поради засада. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР