Тотнъм постигна много важна победа с 2:1 над Брайтън, с

...
Тотнъм постигна много важна победа с 2:1 над Брайтън, с
Коментари Харесай

Тотнъм излъга Брайтън в мач с италиански страсти и спорни решения

Тотнъм реализира доста значима победа с 2:1 над Брайтън, с която резервира възможностите си за четвъртото място. „ Шпорите “ не играха добре и в огромна част от срещата гостите ги превъзхождаха, само че все пак Хари Кейн донесе скъпите точки на лондончани. Преди това Хюн-Мин Сон (10`) откри резултата с доста хубаво осъществяване, а Люис Дънк (34`) изравни. Два гола на Брайтън бяха анулирани след намесата на ВАР поради игра с ръка, като първото от тези решения бе много противоречиво. След почивката път " чайките " имаха основателни искания за дузпа за нарушаване на Хьойберг против Митома, само че такава не бе отсъдена. Девет минути по-късно Кейн донесе успеха на Тотнъм, с която „ шпорите “ се откъснаха на седем точки пред днешния си противник, въпреки и с два мача повече от Брайтън. Друго забавно събитие в този мач бе, че двамата италиански мениджъри – Кристиан Стелини и Роберто Де Дзерби, получиха червени картони след всеобщо сдърпване сред хора от двата щаба.

Временният управител на „ шпорите “ Кристиан Стелини заложи на същия състав, който стартира и в понеделник против Евертън. Ричарлисон обаче изненадващо се завърна в групата и бе на пейката. Бразилецът не бе играл от 18 март поради мускулна травма.

Дани Уелбек и Леви Колуил започнаха за Брайтън.

„ Чайките “ предстоящо направляваха повече топката през цялото време, само че Тотнъм поведе в резултата. Това стана само с помощта на огромната самостоятелна класа на Хюн-Мин Сон, който със страховит удар от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл. Това бе гол №100 за южнокорееца, като той стана първият азиатски състезател с сходно достижение.

В 17-ата минута Митома прати топката във вратата на Лорис, откакто овладя подаване на Мак Алистър, след което стреля от въздуха. Страничният рефер подвигна флага си за игра с ръка на японеца, а ВАР удостовери решението му, макар че не повторенията изглеждаше, че контактът сред ръката и топката e над ръба на ръкава на фланелката на играча, което е разрешено.

Брайтън продължи да играе по-добре. В 25-ата минута Лорис се разтегна оптимално, с цел да избави удар на Мак Алистър, а малко по-късно изстрел на Кайседо срещна гредата. В 34-тата минута разумното се случи и гостите изравниха, откакто Люис Дънк засече на далечната греда с глава центриране от корнер.

Тотнъм имаше късмет при започване на втората част, само че Стийл се намеси добре и избави удар на Перишич. Скоро по-късно – в 55-ата минута, втори гол на Брайтън бе анулиран след намесата на ВАР. Уелбек получи от Марч, освободи се от Перишич и стреля. Топката рикошира в Мак Алистър и влезе във вратата на Лорис. Повтореният обаче демонстрираха, че кълбото е блъснало лакътя на аржентинеца, тъй че голът бе анулиран вярно.

В 59-ата минута към страничната линия стана сдърпване сред щабовете на двата тима, като не стана ясно каква е повода за това. Главният рефер демонстрира червени картони на двамата италианци. Всъщност двамата не бяха naj-активните лица в спора, само че бяха изгонени, защото не са съумели да управляват хората от щабовете си.

В 70-ата минута станахме очевидци на ново противоречиво съдийско решение, откакто Хйьоберг застъпи Митома в наказателното поле, откакто японецът бе овладял топката. Ситуацията мина инспекцията на ВАР, само че неизвестно за какво дузпа не бе отсъдена в тази обстановка. Девет минути по-късно Кейн донесе по този начин значимата победа на Тотнъм, откакто Хьойберг доста добре върна по змея топката към границата на наказателното поле, откъдето Кейн стреля с десния крайник, пращайки топката до гредата за 2:1.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР