Тотнъм постигна ключова победа в битката за местата в топ

...
Тотнъм постигна ключова победа в битката за местата в топ
Коментари Харесай

"Тотнъм" превзе "Стамфорд Бридж" и почти отказа `"Челси" от Шампионска лига

" Тотнъм " реализира основна победа в борбата за местата в топ 4 в крайното класиране на Висшата лига, откакто надигра като посетител директния си съперник " Челси " с 3:1.

" Шпорите " се оказаха в ролята на догонващи в резултата след половин час игра, само че ужасно попадение на Кристиан Ериксен и два гола на Деле Али въодушевиха " шпорите " за поврат.

С триумфа " Тотнъм " събра 64 точки след изиграването на 31 мача и заема четвъртото място в подреждането, а " Челси " остава на пета позиция с 56 точки, като двата тима имат по още единствено седем мача до края шампионата.

Срещата на " Стамфорд Бридж " стартира в ниско движение и в първите минути липсваха забавните момента. Гол на Маркос Алонсо в интерес на домакините бе анулиран в 19-ата минута поради доста тънка засада, а по-добрата игра на " Челси " в тези минути разумно докара и до гол в интерес на " сините ".

Точно в 30-ата минута Виктор Моузес центрира отдясно, вратарят на " Тотнъм " Юго Лорис излезе неразчетено и остана под топката, която бе засечена с глава от Алваро Мората, която осъществя за 1:0.

Домакините добре затваряха пространствата пред личната си врата и изглеждаше, че ще се отдръпват с преднина на почивката, само че Кристиан Ериксен съумя да възвърне равенството с фантаситно попадение в добавеното време на първата част.

Датчанинът получи топката на към 30 метра от вратата на " Челси " и насочи превъзходен параболичен удар, с който не остави никакви шансове на стража на домакините Уили Кабайеро.

През второто полувреме функциите на терена се размениха и " Тотнъм " стана по-активният отбор.

Логично " шпорите " материализираха игровото си преимущество, като това стана с два гола в границите на броени минути.

Първо в 61-вата минута Кабайеро избави по превъзходен метод фалцов удар на Хюн-мин Сон, само че минута по-късно аржентинецът нямаше какво да направи след удар на Деле Али.

Английският национал получи 50-метров пас от Ерик Дайър, овладя топката с едно допиране и незабавно я изпрати към вратата на " Челси " за 2:1.

В 66-ата минута още веднъж Али вкара и третия гол след безредие пред вратата на " Челси ".

До края на срещата " Челси " опита да направи нещо по-опасно пред вратата на " Тотнъм ", само че действителни рискове за Лорис нямаше.

За " Тотнъм " в игра в последните 15 минути се появи контузеният до неотдавна нападател Хари Кейн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР