Тотнъм победи с 3:1 като гост Стоук Сити и се

...
Тотнъм победи с 3:1 като гост Стоук Сити и се
Коментари Харесай

Тотнъм се класира за полуфиналите на Купата на Лигата

Тотнъм победи с 3:1 като посетител Стоук Сити и се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на Лигата. „ Шпорите “ поведоха през първата част с гола на Гарет Бейл, само че Джордан Томпсън възвърне равенството. Наложи се футболистите на Жозе Моуриньо да вдигнат оборотите, с цел да стигнат до успеха. В голмайстори се трансфораха Бен Дейвис и Хари Кейн.

Четвърт час след началото точно нападателят получи първата добре опция за гол. Английският национал насочи рисков удар по посока противниковата врата, само че стражът на домакините Анди Лонерган плонжира и предотврати гол.

В 22-ата минута Тотнъм поведе с попадение на Гарет Бейл. Хари Уинкс центрира в наказателното поле, а Гарет Бейл отклони с глава и означи за 1:0.

Малко преди почивката Деле Али можеше да удвои задатъка на лондончани, само че Лонерган съумя да избави удара му.

В 53-ата минута Джордан Томпсън приключи бърза контраофанзива и върна Стоук в мача. Джейкъб Браун го откри в наказателното поле, а халфът преодоля Юго Лорис с акуратен удар в близкия ъгъл.

Тотнъм се окопити и стана по-агресивен в търсене на втори гол. В 70-ата минута момент на самостоятелна талантливост бе задоволителен за „ шпорите “ да излязат напред в резултата. Бен Дейвис си настройки топката на левия крайник и стреля мощно по земя. Получи се рикошет в левия непряк дирек, след което топката се озова в мрежата на Лонерган. Определено никакви шансове за стража.

Домакините схванаха, че няма какво да губят и се втурнаха в офанзива. В 77-ата минута Тотнъм лиши топката в противниковата половина. Хьон-Мин Сон бе изведен самичък против вратаря. Кореецът елегантно го трансферира и означи, само че страничният рефер алармира за засада с високо вдигнат байрак. Повторенията демонстрираха, че Сон е в постоянно позиция и голът трябваше да бъде зачетен.

Няколко минути по-късно Хари Кейн въпреки всичко се разписа за 3:1. Той бе открит в наказателното поле и с прекрасен удар под напречната греда матира Лонерган.

В 86-ата минута Стивън Флетчър засече с глава центриране в наказателното поле. Нападателят бе изтърван от защитата на Тотнъм, само че ударът му бе много неакуратен.

До последния съдийски сигнал „ шпорите “ владееха играта и не разрешиха на дадоха никакви шансове на своя конкурент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР