Тотнъм победи с 2:0 като гост завърналия се в елита

...
Тотнъм победи с 2:0 като гост завърналия се в елита
Коментари Харесай

Хари Кейн матира на два пъти Нотингам и качи Тотнъм в топ 3

Тотнъм победи с 2:0 като посетител завърналия се в елита Нотингам Форест в среща от четвъртия кръг на Висшата британска лига. Два гола и пропусната дузпа на Хари Кейн белязаха дуела на " Сити Граунд ", в който някогашният европейски клубен първенец се показа мощно против един от любимците в шампионата.

Още в петата минута Деян Кулушевски изведе Кейн и британският национал технично откри резултата с удар в долния ляв ъгъл.

Превъзходството на лондончани продължи и в идващите стадии от срещата, само че пропуски направи Хюн-мин Сон, а Нотингам отговори с голова заплаха, пропусната от Морган Гибс-Уайт в 42-ата минута.    

Девет минути след началото на втората част Стив Кук игра с ръка в наказателното поле, пречейки на Кейн да осъществя второ попадение. Главният арбитър Крейг Поулсън отсъди дузпа и жълт картон за бранителя на домакините. Хари Кейн стреля едва от бялата точка и вратарят Дийн Хендерсън отби удара му. 

Последваха нови мощни минути за Тотнъм, съпроводени с пропуски в наказателното поле. В 81-ата минута влезлият като запаса Ричарлисон се пребори за топката край тъчлинията, центрира в наказателното поле и Хари Кейн на празна врата оформи крайното 2:0.

" Шпорите " са на трето място в класирането, до момента в който Форест се намира на 14-та позиция досега.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР