Тотнъм победи Интер с 1:0 с гол на резервата Кристиан

...
Тотнъм победи Интер с 1:0 с гол на резервата Кристиан
Коментари Харесай

Тотнъм удари Интер в края, битката остава до края

Тотнъм победи Интер с 1:0 с гол на резервата Кристиан Ериксен в дуел от група В на Шампионската лига и остана в борбата за място в плейофите. Дори и равенството в Лондон стигаше на " нерадзурите " за прескачане на групите, само че проектът им да удържат 0:0 устоя единствено до 80-ата минута, когато датчанинът приключи бърза контраофанзива. Така всичко ще се реши в последния кръг, като при тъждество на точките преимущество ще има Тотнъм.
През първата част Интер успяваше да задържа топката и не позволяваше на домакините да провеждат скоростните си офанзиви, а ситуациите пред двете порти не бяха доста. След почивката картината не се промени изключително. " Нерадзурите " пресираха високо противника. Все отново в 52-ата минута Лукас Моура беше изведен надълбоко в половината на Интер с далечно подаване, финтира Милан Скриняр, само че не съумя да стреля. Тотнъм подвигна оборотите в тези минути, само че " нерадзурите " се бранеха майсторски. В 56-ата минута Матиас Весино създаде директен свободен удар на границата на наказателното поле, Матео Политано стреля по земя, само че топката беше изчистена в ъглов удар и заплахата отмина. В 60-ата минута една подло отклонена с глава топка от Ян Вертонген едвам не попадна в мрежата зад Самир Ханданович.

В ответната офанзива Марсело Брозович с прекрасен пас изведе Мауро Икарди пред вратата на Юго Лорис, само че защитата на Тотнъм самоотвержено се намеси и не разреши на аржентинеца да стреля. Само минута по-късно Хеунг-Мин Сон сътвори най-голямата заплаха пред вратата на Интер до този миг, откакто нахлу в наказателното поле отдясно и стреля, само че бранител на гостите протегна крайник и почисти топката в ъглов удар. Отбраната на Интер още веднъж беше матирана с далечно центриране в наказателното поле, като Вертонген изскочи зад отбраната и насочи удар с глава, само че не му доближи акуратност. Все отново Тотнъм стигна до попадение в 80-ата минута, като негов създател стана влезлият като запаса Кристиан Ериксен. Сисоко нахлу отляво, чукна топката към Деле Али, който подаде към връхлитащия Ериксен, който от близко прониза вратата на Интер.

След гола " нерадзурите " се активизираха, само че Тотнъм не им отстъпваше самодейността. Все отново Интер стигна до обстановка за гол в добавеното време, когато Асамоа стреля мощно, само че топката се отби в тялото на бранител на Тотнъм. Така Тотнъм реализира задачата си и всичко в борбата за второто място ще се реши в последния кръг, когато лондончани гостуват на Барселона, до момента в който Интер приема ПСВ.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР