Тотнъм победи Динамо (Загреб) с 2:0 като домакин в осминафинален

...
Тотнъм победи Динамо (Загреб) с 2:0 като домакин в осминафинален
Коментари Харесай

Тотнъм взе комфортен аванс преди реванша в Загреб

Тотнъм победи Динамо (Загреб) с 2:0 като хазаин в осминафинален мач от шампионата Лига Европа. Три неща са сигурни в този живот - гибелта, налозите и гол на Хари Кейн.

Е, довечера звездата на " шпорите " означи два - в 25-ата и 70-ата минута.

Жозе Моуриньо излезе с огромна част от титулярния си състав и потвърди, че е взел насериозно конкуренцията.

Мачът започва на доста положително движение, а първи късмет да открие имаха гостите. Бруно Петкович получи извеждащ пас и подмина Серж Орие и продължи за Оршич. Той шутира, само че прекомерно анемично в ръцете на Лорис. В десетата Али и Орие комбинираха преди топката да стигне до Кейн в наказателното поле на Динамо. Той опита да откри на далечната греда с пас Сон, само че рикошет в тялото на Теофил-Катерин отклони топката и тя прелетя над вратата.

В 25-ата минута хърватската защита се пропука. Дейвис комбинира с Ерик Ламела и направи рейд през средата към наказателното поле на Ливакович. Последва удар с левия крайник на аржентинеца, който удари греда, само че топката попадна в краката на Хари Кейн, който нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата и откри - 1:0.
 Тотнъм задържа Гарет Бейл
Тотнъм задържа Гарет Бейл

В Реал не го желали

До края на полувремето домакините взеха изцяло самодейността и принудиха загребчани да се пазят току пред наказателното си поле. " Шпорите " разнообразяваха нападенията си, като нападнаха и по фланговете, и през средата, само че защитата на Динамо не се пропукваше и минималният пасив за гостите се запазваше.

В самото начало на второто полувреме Майер препъна Танги Н`Домбеле в наказателното поле на Динамо със закъсняла интервенция, а реферите преразгледаха обстановката посредством ВАР. Нидерландският рефер Сердар Гьозобуюк обаче не бе посъветван от своите сътрудници в " стаичката " и играта продължи по проект.
 Снимка 522503
Източник:

След час игра Петкович не съумя да накаже неточност на " шпорите ". Той получи извеждащ пас вляво и стреля по диагонал, само че настрана от вратата на Юго Лорис.

Двадесет минути преди края Тотнъм удвои резултата. Н`Домбеле направи страховит диагонален пас вдясно към Серж Орие, който от наказателното поле откри вътре Хари Кейн. Англичанинът финтира на няколко пъти Теофил-Катерин, като бранителят не съумя да противодейства на стрелеца по никакъв метод и Кейн с диагонален шут матира Ливакович - 2:0.

Така Тотнъм взима удобен задатък преди реванша в Загреб.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР