Тотнъм обърна с 2:1 като гост Борусия (Дортмунд) и кръг

...
Тотнъм обърна с 2:1 като гост Борусия (Дортмунд) и кръг
Коментари Харесай

Тотнъм шамароса Борусия и заслужи първото място

Тотнъм обърна с 2:1 като посетител Борусия (Дортмунд) и кръг преди края на битката в група " Н " в Шампионската лига си обезпечи първото място в крайното класиране, освен това в конкуренцията на европейския клубен отличник Реал Мадрид. " Шпорите " събраха 13 точки, а Реал е с 10 след разгромния триумф с 6:0 над АПОЕЛ (Никозия). Белия балет обаче има по-лоши индикатори в директните дуели с Тотнъм и ще финишира на втора позиция.

Поредният неуспех слага под подозрение даже третото място за Борусия. Германският отбор има единствено 2 точки в актива си, колкото и АПОЕЛ, а в последния кръг гостува на Реал на " Сантиаго Бернабеу ".

Двуноят на “Сигнал Идуна Парк” беше късмет за Борусия да прекъсне поредицата си от отрицателни резултати. “Жълто-черните” се намират в кошмарна форма и редуват слаби мачове освен в Шампионската лига, само че и в Бундеслигата. Тотнъм си подсигурява място на осминафиналите, само че имаше за цел да приключи на първа позиция в групата, пред Реал Мадрид. Това можеше да стане още през днешния ден, в случай че тимът беше победил в Дортмунд.

Наставникът на Борусия Петер Бос направи 4 промени в съпоставяне със състава, който не съумя да вкара гол на АПОЕЛ (Никозия) в предходния кръг. на местата на Сократис, Йомер Топрак, Кристиан Пулишич и Максимилиан Филип се появиха Джереми Троян, Дан-Аксел Загаду, Марсел Шмелцер и Андрий Ярмоленко.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино пусна измежду титулярите Серж Орие, Дани Роуз и Сон Хюн-Мин, като този път избра скица с четирима бранители. на върха на офанзивата още веднъж беше Хари Кейн.

Срещата стартира с ранен късмет за Сон, само че кореецът беше блокиран от Загаду. В идващите минути домакините нападнаха повече, най-много посредством Ярмоленко, само че не сътвориха никакви чисти положения. След четвърт час игра Марк Бартра беше на път да сгреши съдбовно, само че съдията отсъди фаул в интерес на домакините.

В 19-ата минута Ярмоленко откри по съвършен метод Обамеянг, само че той направи непростителен пропуск. Националът на Габон се реваншира десетина минути по-късно, когато още веднъж получи хитро подаване от Ярмоленко и той простреля Юго Лорис от дребното наказателно поле.

До почивката единствено шансът избави германците от изравнително попадение. Първо Кристиан Ериксен, а по-късно и Ерик Дайър насочиха рискови удари, само че Роман Бюрки внимаваше.

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) - ТОТНЪМ 1:2 (1:0)
1:0 П. Обамеянг (31)
1:1 Х. Кейн (49)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ФОТОГАЛЕРИЯ

Класиране:
1. Тотнъм 13 т.
2. Реал М 10 т.
3. Борусия Д 2 т.
3. АПОЕЛ 2 т.

Последни мачове:
Реал М - Борусия Д
Тотнъм - АПОЕЛ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР