Тотнъм надделя с 2:0 над Евертън в мач от 11-ия

...
Тотнъм надделя с 2:0 над Евертън в мач от 11-ия
Коментари Харесай

Тотнъм се изравни с Манчестър Сити след триумф над Евертън

Тотнъм надви с 2:0 над Евертън в мач от 11-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията в срещата паднаха през второто полувреме и бяха дело на Хари Кейн от дузпа в 59-ата минута и Пиер-Емил Хьойберг (86’).

Играчите на Антонио Конте започнаха много интензивно срещата и се настаниха трайно към наказателното поле на “карамелите ”. В първите минути те желаеха дузпа при едно влизане на Сон в наказателното поле, само че повторенията демонстрираха, че кореецът падна много леко. Впоследствие те насочиха няколко рискови центрирания, само че защитата на гостите се оправи.

Противно на логиката най-чистото състояние в първата част на дуела пристигна в 43-ата минута на сметката на футболистите на Франк Лампард, когато Амаду Онана получи добра топка, напредна чудесно в наказателното поле, само че изстрелът му мина над вратата на Лорис.

Само няколко минути по-късно нещо сходно се случи и от другата страна на игралното поле, където Хари Кейн откри Ричарлисон, само че той стреля високо.

Домакините получиха дузпа в 58-ата минута, когато удар на Мат Дохърти бе избавен в наказателното поле, а там Джордан Пикфорд избави, само че изпусна топката, от което с е възползва Хари Кейн, само че бе повален от стража. Именно Кейн застана зад топката и осъществя за 1:0, въпреки че стражът на “карамелите ” уцели ъгъла.

Тотнъм удвои своята преднина в 86-ата минута, когато Хари Кейн лиши в средата на терена, пусна по дясното крило към Бентанкур, а той центрира съвършено към оказалия се свободен в наказателното поле Хьойберг, който означи за 2:0. Футболистите на Евертън по този начин и не съумяха да основат нещо в действителност забавно след почивката пред вратата на Юго Лорис и в последна сметка позволиха второ следващо проваляне, откакто преди този момент не бяха усещали усета на загубата в шест следващи дуела.

С тази победа Тотнъм продължава да стои решително на третото място в класирането в Премиър лийг със своите 23 точки, тъкмо колкото има и Манчестър Сити. Евертън пък е 14-и с 10 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР