Тотнъм е първият полуфиналист за ФА Къп. Това стана факт

...
Тотнъм е първият полуфиналист за ФА Къп. Това стана факт
Коментари Харесай

Тотнъм оскуба лебедите в Уелс и се уреди за Уембли

Тотнъм е първият полуфиналист за ФА Къп. Това стана факт след повече от лесната победа в гостуването на Суонси в първия мач от програмата на 1/4-финалите. Макар и без огромната си звезда Хари Кейн, "шпорите " унищожиха "лебедите " с 3:0.

Кристиян Ериксен се отличи с две попадения, а сред неговите точни осъществявания се разписа и Ерик Ламела. Така още след час от началото на дуела към този момент беше ясно кой ще е спечелилият.

Лондончани откриха резултата още в 11-та минута, когато се възползваха от неприятно изнесена топка от отбраната на Суонси. Ерик Ламела я лиши, откри Ериксен надълбоко в половината на противника, датчанинът напредна и откакто не беше пресрещнат от никого, изпрати неспасяемо топката с фалц в мрежата за 1:0.

Малко по-късно Лукас Моура изпусна да се разпише, а в 23-та минута попадение на Хьон Мин Сон беше анулирано поради засада. Гостите обаче продължаваха да налитат рисково и да изпускат, а "лебедите " ги нямаше никакви.

Към края на полувремето Ериксен изпусна два невероятни шанса в рамките единствено на две минути, само че тази непримиримост в преследването на втори гол от страна на Тотнъм щеше да е незаслужено да не се беше материализирала. И това стана факт тъкмо преди почивката.

В продължението на първата част Ерик Ламела мина като на смешка през отбраната на Суонси и със страховит и техничен удар преодоля вратаря за повторно. Така още преди почивката към този момент изглеждаше ясно кой ще вземе успеха в този мач.

Четири минути след подновяването на играта домакините най-сетне стигнаха до чисто състояние, само че ударът на Мартин Олсон беше избит от вратаря на "шпорите ". Но последва мълниеносен отговор от гостите с рисков удар на Ерик Дайър, само че тогава Кристофер Нордфелд се намеси и мазета.

Вратарят обаче нямаше какво да направи в 62-та минута. Тогава Лукас Моура откри Ериксен на границата на наказателното поле, датчанинът стреля мощно през ръцете на стража и оплете топката в мрежата за 3:0.

Веднага по-късно последваха нови два фрапантни пропуща на лондончани, които можеха да създадат успеха им още по-убедителна, даже разгромна, само че Ериксен и Ламела пропуснаха.

До края на мача датският ас на Тотнъм преследваше хеттрика си, само че по този начин и не съумя да преодолее още веднъж Нордфелд и по този начин мачът завърши с класическа победа за гостите, изцяло задоволителна да им обезпечи място на "Уембли ", на който те си домакинстват и по принцип този сезон, на полуфиналите на ФА Къп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР