Тотнъм е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на

...
Тотнъм е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на
Коментари Харесай

Сисоко, Сон и ВАР пратиха Тотнъм на финал за Купата на Лигата

Тотнъм е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Лигата в Англия. " Шпорите " стигнаха до борбата за трофея, откакто надиграха с 2:0 Брентфорд в конфликта сред двата отбора на 1/2-финала. Муса Сисоко в 12-ата и Хюн-Мин Сон в 70-ата минута означиха двата гола за лондончани, а и ВАР имаше основна роля в мача, защото гол на гостите бе анулиран след неговата интервенция поради тънка засада, а по-късно видеоасистентът докара и до червен картон на Джошуа Дасилва поради жестоко нарушаване.

Тотнъм имаше шанса да поведе още с първата си по-интересна офанзива в мача. В 12-ата минута Серхио Регилон центрира в наказателното поле и сложи топката на главата на Муса Сисоко, който с превъзходен изстрел означи за 1:0.

Само две минути по-късно и Сон насочи удар към вратата на противника, само че той бе избавен от вратаря Давид Рая.

Брентфорд покаваше нелош футбол, само че мъчно стигаше до положителни положения пред Юго Лорис. До такова се стигна в 35-ата минута, само че изстрелът с глава на Тони бе прекомерно слаб, с цел да затрудни френския пазач.

В същото време в края на полувремето " Шпорите " направиха още един сериозен пропуск, като Лукас Моура в 39-ата минута стреля с глава от близко, само че неопределено.

През втората част домакините продължиха да натискат. В 49-ата минута Серж Орие бе изведен в наказателното поле, освободи си пространство и стреля, само че около вратата. След това в 60-ата минута Сон бе оставен непокрит в пеналта и стреля от воле, само че малку не му доближи, с цел да означи хубав гол.

Гостите обаче можеха да се върнат в мача в 64-ата минута. Тогава при един корнер се стигна до блъсканица пред Лорис и Тони означи от близко с глава, само че обстановката бе прегледана с ВАР и се оказа, че нападателят е бил с милиметри в засада, по този начин попадението не бе зачетено.

Тотнъм реагира незабавно и в 70-ата минута удвои преднината си. Лондончани проведоха бърза контраофанзива, Сон бе изведен на скорост и невъзмутимо осъществя за 2:0.

Това сякаш пречупи съпротивата на Брентфорд и в идващите минути гостите имаха огромен шанс, че не получиха и трети гол, като огромни пропуски направиха първо Кейн, а по-късно и Танги Ндомбеле, който в 76-ата минута нацели греда от сложен ъгъл.

В 84-ата минута " Пчеличките " останаха и в понижен състав, откакто Дасилва извърши рисков фаул и след намесата на ВАР съдията Майк Дийн му сподели червен картон.

Така Тотнъм доближи до финала в шампионата и към този момент чака да научи името на противника си в борбата за трофея. Той ще бъде избран в конфликта сред Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити на следващия ден.

ТОТНЪМ - БРЕНТФОРД 2:0
1:0 Сисоко (12)
2:0 Сон (70)

ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Санчес, Дайър, Регилон (Дейвис 71), Хьойберг, Сисоко, Ндомбеле, Сон, Моура (Уинкс 71), Кейн

БРЕНТФОРД: Рая, Дасгаард, Пинък, Сьоренсен, Хенри, Дасилва, Янет (Маркондес 74), Йенсен, Мбуено, Каньос (Фосу 74), Тони
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР