тотици близки и приятели, колеги и обществени личности изпратиха в

...
тотици близки и приятели, колеги и обществени личности изпратиха в
Коментари Харесай

Близки и приятели, сред които Иван Костов и Гълъб Донев, изпратиха Иван Нейков в последния му път

тотици близки и другари, сътрудници и публични персони изпратиха в последния му път в столичния храм " Света София " някогашния обществен министър Иван Нейков.

Той си отиде ненадейно на 31 юли на 68-годишна възраст.

 

Сред присъстващите на опелото бяха актуалният обществен министър Иванка Шалапатова, президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Малинов, водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, ръководителят на БСК Добри Митрев, Васил Чобанов от БТПП, някогашните министър председатели Иван Костов, Стефан Софиянски и Гълъб Донев (служебен министър-предсдедател) и други

Иван Нейков беше ръководител на Балканския институт по труда и обществената политика. Като министър на труда бе назначен през 1997 година в служебния кабинет на Стефан Софиянски. След това остана отпред на ведомството, към този момент преименувано на Министерство на труда и обществената политика, и в последвалото държавно управление на Иван Костов.
През този интервал е началник на работната група по осъществяване на пенсионната промяна и създаването на Кодекса по наложително публично обезпечаване. Ръководи и хармонизирането на българското трудово и обществено законодателство със стандартите на Европейския съюз.

Нейков е създател на редица изявления в национални издания и издания на Международната организация на труда, свързани с разнообразни аспекти на обществената политика, трудово право, групови договаряния и договаряне, трудови разногласия, безвредни и здравословни условия на труд, индустриални връзки, обществено осигуряванe, тъждество на половете, подготовка и преквалификация.
Роден е в Хасково на 17 април 1955 г, по обучение е правист, специализирал трудово право и индустриални връзки.

Бил е и заместник-председател на КНСБ сред 1992 и 1997 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР