Тоталното преминаване на цялата образователната система в електронен режим е

...
Тоталното преминаване на цялата образователната система в електронен режим е
Коментари Харесай

Синдикат Образование: Преминаването към онлайн обучение е грешно политическо решение

" Тоталното прекосяване на цялата просветителната система в електронен режим е неверно педагогическо решение. Но това решение е политическо. Преди детските градини и учебните заведения трябваше да затворят софийското метро, градският превоз и железопътният превоз, където рисковете за болест са безспорни. " Това пишат в своя позиция от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " във връзка цялостното затваряне на просветителните институции от през днешния ден. Училища, детски градини и университети минават към отдалечено образование до 31 март, а е прекомерно евентуално срокът да бъде продължен.

" Образователните институции си останаха допустимо минимум рисковите зони в Република България. Но по-лесно е да посегнем на образованието. Преди имахме добър модел за затваряне на просветителни институции при 30% заболели възпитаници и учители. Сега този % в народен мащаб е надалеч под него ", означават от Синдиката. По техни данни към 30% са имунизираните учители и чиновници, работещи в просветната сфера. Поне 30% от педагозите ще се имунизират незабавно при съществуване на РНК ваксина.

При създалата се обстановка, пролетната почивка би трябвало да стартира от 1 април, не е удачно системата да проработи 2 дни преди ваканцията. За пролетната почивка има национална традиция да стартира от началото на месец април, прибавят от " КТ " Подкрепа ". По проект пролетната почивка стартира на 3-и април. Два образователни дни - 1 и 2 април - се падат сред локдауна и началото на ваканцията. Кметът на София към този момент разгласи, че учениците в столицата няма да се върнат присъствено в клас за тези дни (четвъртък и петък).

Синдикат „ Образование “ ще предложи 10 дни спомагателен заплатен годишен отпуск за непедагогическия личен състав в просветителните институции и за учителите, които сега не работят в електронен режим от разстояние, написа в позицията. В нея има и рецензии против наличието на НВО и апел тази година изпитът да бъде анулиран:

Външното оценяване в 4 клас би трябвало да бъде анулирано заради характерната конюнктура тази година. Но главният недостиг е неверна философия, заложена в просветителния закон за този изпит. МОН мерят единствено един съставен елемент от просветителния развой – познания. А другите доста значими просветителни съставни елементи, заложени в ЗПУО – образование и социализация са пропуснати.

От синдиката приканват ЦИК да обезпечи финансово провеждането на изборите в учебните заведения:

В унисон с приближаващите избори, които се организират на територията на просветителните институции, Синдикат „ Образование “ насочва зов към политическите партии и ЦИК: „ Уважаеми дами и господа, спрете да източвате учебните бюджети! Спрете да ползвате парите за възпитаници и учители от делегирания от страната учебен бюджет, за дейностите, които обезпечават времето, към изборния ден!

Изборните действия в просветните здания са: осветяване, отопление, видеонаблюдение, телефони, вода, ексклузивен труд на личен състав в просветителната институция и други Само за ден разноските на приблизително огромно учебно заведение за отопление са сред 700 и 1000 лв..

Нека спрем това станало обичайно изборно източване на парите за образованието на нашите деца!

Позицията е подписана от ръководителя на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Подкрепа “ доктор Юлиян Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР