Тоталният срив при Евертън продължава след поражението и от Арсенал.

...
Тоталният срив при Евертън продължава след поражението и от Арсенал.
Коментари Харесай

Арсенал намаза ските на Куман, Евертън е изпадащ

Тоталният срив при Евертън продължава след провалянето и от Арсенал. "Карамелите " не можаха да се опълчват на съперника си и след следващия неуспех се свлякоха в зоната на изпадащите.

Въпреки че поведоха с великолепен гол на Уейн Рууни, мърсисайдци позволиха цялостен поврат до 2:5 след попаденията на Начо Монреал, Месут Йозил, Александър Лаказет, Аарън Рамзи и Алексис Санчес. В 93-та минута единствено Омар Ниясе се разписа за домакините. Идриса Гей пък си изкара втори жълт картон в 68-та минута и това предреши изхода на дуела.

Мачът стартира двуостро и с доста положения пред двете порти. Гостите бяха по-активни и имаха по-чистите обстановки. Първо Аарън Рамзи стреля рисково, само че Джордан Пикфорд мазета в 3-та минута, а в 10-та той се намеси и при удар на Александър Лаказет, с цел да опази статуквото.

И след един пропуск на "топчиите " се стигна до светкавична контра на Евертън в 12-та минута, от която падна и първият гол в мача. Тогава Идриса Гей завоюва една топка против Гранит Джака и я заложи за Уейн Рууни на 20-ина метра от вратата.

Английският нападател с необикновено осъществяване преодоля вратаря и подсети с това на първия си гол в професионалната кариера, който беше против същия противник преди 15 години. И беше много сходен на този.

Но с това осъществяване завърши всичко хубаво за "карамелите " в този мач. Те още веднъж изгубиха самодейността и въпреки да не се постановиха някакви по-сериозни намеси на Пикфорд, към този момент миришеше на попадение за лондончани.

И то пристигна в 40-та минута. Тогава Гранит Джака стреля от отдалеченост, топката беше избита от Пикфорд, само че навръх крайници на връхлитащия Начо Монреал и той с мощен удар прониза мрежата за 1:1.

При този резултат пристигна и почивката, макар че в 44-та минута Алексис Санчес изпусна страховит късмет. Но нещата си пристигнаха по местата малко след подновяването на играта. Тогава Арсенал поведе с 2:1, а създатели на комбинацията за гола бяха "бъдещите бегълци " Санчес и Йозил.

Чилиецът създаде попадението и постави топката на главата на германеца, който от близка отдалеченост прониза мрежата и цялостният поврат беше реалност. Всичко за Евертън обаче завърши в 68-та минута.

Тогава Идриса Гей си изкара малоумен втори жълт картон за недодялан фаул в центъра против Гранит Джака и справедливо беше изпъден. Това пречупи всички очаквания на мърсисайдци за точка, а до края на мача имаше още попадения в мрежата им.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР