Тотал Е&П България обявява началото на сондирането на втория проучвателен

...
Тотал Е&П България обявява началото на сондирането на втория проучвателен
Коментари Харесай

Започва сондирането на Рубин-1 в Блок Хан Аспарух в Черно море


Тотал Е&П България афишира началото на сондирането на втория изследователски сондаж в Блок „ 1-21 Хан Аспарух “ – „ Рубин-1 “.

Дълбоководният сондаж се намира в изключителната икономическа зона на България в Черно море, на почти 90 км от най-близката брегова линия и на 14 км североизточно от първия сондаж „ Полшков-1 “, се показва в известие до медиите.

За задачата е мобилизиран същият сондажен транспортен съд Noble Globetrotter II (GT II), с който се организира първата сондажна акция. Логистичното подкрепяне продължава да се реализира от пристанище „ Леспорт “, Варна, като се употребяват същите снабдителни кораби и хеликоптери.

Очаква се сондажните интервенции за „ Рубин-1 “ да продължат до началото на 2018 година Те ще спомогнат за приемането на спомагателна информация за по-нататъшното оценяване на въглеводородния капацитет на Блок „ Хан Аспарух “.

След сполучливото привършване на „ Полшков-1 “ през септември 2016 година новият сондаж бележи идващ трогателен и важен миг в нашата работа в Черно море и демонстрира уговорката ни към този провокационен изследователски план.
Тотал Е&П България дружно с сътрудниците си ОМВ Офшор България ГмбХ и Репсол България Б.В. са горди, че съумяха да изпълнят първия изследователски сондаж, спазвайки допустимо най-високите механически и оперативни стандарти, и не престават да държат на виновното, безвредно и дейно реализиране на активността си в акваторията на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР