Тошко Йорданов се оплака от премиера Кирил Петков. По думите

...
Тошко Йорданов се оплака от премиера Кирил Петков. По думите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Нашите депутати не са магистрални труженички, че премиерът все да им звъни

Тошко Йорданов се оплака от премиера Кирил Петков. По думите му министър-председателят безспирно звъни на депутатите от Има Такъв Народ.

Петков да престане да звъни на депутатите ни, никой не е труженичка на автомагистрала, уточни Йорданов. 

" Това би трябвало да престане, тъй като ние сме политическа партия и парламентарна група на Има Такъв Народ. Ако от " Продължаваме промяната " и към момента министър-председателят и който им е ръководител на партията имат предпочитание за диалози с нас, тези диалози са по формалния път. Изпраща се покана до политическата партия Има Такъв Народ и до парламентарната група на Има Такъв Народ, а не звъни на обособени депутати да ги улавя, да вървят на срещи с него и да ги обработва по настрана. Молим го и му споделяме да престане, както и на вас ви споделяме, че това продължава и това няма да бъде толерирано ", съобщи Тошко Йорданов. 

Според него няма значение на какъв брой индивида е звънял, а това, че е подмолно и аморално. " Никой тук не е труженичка от някоя автомагистрала ", разяснява още Тошко Йорданов. 

От своя страна Ива Митева разяснява, че един министър председател в една демократична парламентарна република не работи по този начин. " Ясно и изрично му споделих в наличието на сътрудници народни представители, че ще беседваме с него, когато публично ни насочат покана. Разговори като самостоятелни народни представители не може да има.Ние не сме самостоятелни народни представители ", добави още Митева. 

Тя съобщи, че когато се одобри мажоритарната изборна система и влязат като такива, могат да беседват като самостоятелни. " Когато сме влезнали с пропорционална изборна листа като представители на партия, нашето достолепие и чест изискват ние да се държим като такива. На който не му изнася, достойното държание е да напусне парламентарната група и Народното събрание ", съобщи тя. Митева смята, че всичко друго е фалш, неистина и недобросъвестност, съобщи настоящо.ком. 

От Има Такъв Народ още веднъж потвърдиха, че са отворени за диалози и да седнат на масата на договарянията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР