Тошко Йорданов отрече ИТН да прави предизборна коалиция с ВМРО:Не

...
Тошко Йорданов отрече ИТН да прави предизборна коалиция с ВМРО:Не
Коментари Харесай

Тошко Йорданов отрече ИТН да прави предизборна коалиция с ВМРО

Тошко Йорданов отхвърли Има Такъв Народ да прави предизборна коалиция с Вътрешна македонска революционна организация:

Не сме се явявали на избори в коалиция и не знам от кое място излезе това изказване, няма да вършим предизборна коалиция, още по-малко с Вътрешна македонска революционна организация, сподели Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на „ ИТН “, пред Нова тв.

Балабанов: Нинова е част от коалиция на лицемерието с Демократична България и Политическа партия
Никой не знае с какъв брой депутати ще бъде в идващия парламент, сега са единствено спекулации, добави Йорданов.

Виждам, че говоренето, че изборите са нещо ужасно, прикрива желанието на избрани политици да не рискуват на избори да не изпаднат от властта, добави той. Хората би трябвало да вземат решение в рецесията кой желае да ръководи.

Като влезем в идващия парламент, няма да беседваме с ГЕРБ, с Движение за права и свободи и с „ Възраждане “, добави Йорданов.

В отговор на въпрос дали хора от „ ИТН “, членове на настоящия кабинет, биха станали част от друга партия, Йорданов сподели, че не би се „ заклел към този момент в никого, само че вероятността е под нулата “.

От „ Продължаваме промяната ” упрекват „ ИТН ”, тъй като другояче би трябвало да признаят, че са позволили доста неточности, сподели Тошко Йорданов.

„ Ние, като ръководещи, по метода, по който работихме, с какво помогнахме в рецесията? Направиха се сума ти неточности, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. От Има Такъв Народ се опитахме да създадем каквото можем, бяхме упрекнати, че сме вътрешна съпротива и зложелател номер 1. Така приказват, тъй като другояче би трябвало да си признаят, че са некадърни, че са взимали неверни решения и ние сме били прави. Мога да извадя обстоятелства за нашето изказване, те не могат за тяхното ”, сподели  Йорданов.

И даде образец: „ Два закона паднаха в Конституционния съд, което е срам за Народното събрание, тъй като сме законодателен орган. Казахме, че има неточности и ще паднат - и за спецсъда частта за квотите на съдиите, и за КЕВР, че ръководителят не дава отговор на условията. След като бяха импортирани, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфът. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим виновност с тях, само че в случай че не го бяхме създали, риториката става тази  - Има Такъв Народ желае спесцъдът и остарелият КЕВР да останат. Когато сходно нещо се случи 4-5 пъти, най-после когато напуснем поради Северна Македония, те споделят, че стопираме битката с корупцията ”.

Йорданов разяснява и изявлението на Антон Тонев за колаборация сред ГЕРБ и „ ИТН ”.

„ Човекът е спал на течение и приказва нелепости. Изкарал е 8 месеца Народното събрание и не е схванал по какъв начин действа. Един закон, с цел да няма мърдане, би трябвало да мине на второ гласоподаване. В последна сметка за някои неща най-после гласувахме, както си желаеме, по отношение на нашето вътрешно чувство. Ако следиш какъв брой души има в залата, може да сметнеш, че в случай че гласуваш първо както искаш, те ще влязат за второто прегласуване и се обръща решението. Бройкаш ги. Виждаш какъв брой са на първото „ за ”, незабавно правиш прегласуване и гласуваш „ срещу ”, сподели той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР