Тошко Йорданов от ИТН се обяви за съставяне на експертно

...
Тошко Йорданов от ИТН се обяви за съставяне на експертно
Коментари Харесай

ИТН заговори за експертен кабинет с широка подкрепа, но след нови избори

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ се разгласи за сформиране на " експертно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка " - само че в идващ парламент.

В него партиите ще " носят отговорността за специалистите си " след разписване на стратегия. Това обаче може да стане единствено след предварителни избори, разгласи Йорданов.

Сегашните договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ приличали на " заседание на родственици в болничната стая, които би трябвало да решат през днешния ден ли да изключат животоподдържащите системи или да ги оставят да поработят още малко "

Според Тошко Йорданов, личната му група можела да има повече от досегашните си 11 народни представители, в случай че се стигне до нови избори.

" Трябва да минем през избори, тъй като политическите партии, които сега са там, ще имат друга тежест. ПП-ДБ няма да има такова посланичество, ние ще имаме повече, други партии също. И в случай че тогава има разсъдък измежду партиите, може да се върви в тази посока ", разгласи той.

Направи усещане, че Йорданов не изключи нито една парламентарна група от възможната формула " експертно държавно управление с необятна поддръжка " - като се изключи че предвижда по-голяма тежест на Има Такъв Народ.

Засега това не се удостоверява от проучванията на публичното мнение. Според " Алфа рисърч " единствено 5,1% от твърдо решилите да гласоподават са гласоподаватели на Има Такъв Народ. " Маркет линкс " дава още по-ниска оценка от 3,3% за партията на Слави Трифонов, съгласно изследване в края на февруари и началото на март.

Йорданов употребява трибуната на консултациите в президентството, с цел да нападне ръководещото болшинство.

" Няма закон, който да не е променян 4 или 5 пъти. Има извънредно нездравословни промени в Конституцията. Част от измененията бяха направени просто тъй като сте Вие (към Румен Радев, б.р.). Те не разсъждават за цената на президентската институция, а за хора - къде е мой човек, къде не. Което е много късогледо, тъй като политическата въртележка се сменя и тогава, хората, които са приемали мракобесни закони, може да получат от същото по своите закони. Но по тази причина би трябвало политическа мисъл, която липсва ", сподели той.

Сходно предизвестие, въпреки и в подтекста на избора на идващ основен прокурор, насочи и ( " Възраждане " ) по адрес на ПП-ДБ след консултациите си при Румен Радев.

Костадинов предвижда, че бъдещият основен прокурор ще бъде избран от Бойко Борисов, а след 2-3 месеца ще стартира да повдига обвинявания на министрите от " Промяната " и Демократична България.

Срещата на Румен Радев с Има Такъв Народ беше последният тур от предварителните съвещания на президента с парламентарните групи.

Оттук нататък Радев би трябвало да реши по кое време ще предложения ГЕРБ за връчване на първия изследователски мандат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР