Тошко Йорданов от ИТН обвини управляващите, че искат да овладеят

...
Тошко Йорданов от ИТН обвини управляващите, че искат да овладеят
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към сглобката: Оставка, некадърници! Кандидатурите ви за КС са безобразни

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ упрекна ръководещите, че желаят да овладеят политически Конституционния съд и остро разкритикува претендентите на ГЕРБ и на Политическа партия за съдии от квотата на Народно събрание.

" Как пък веднъж не можахте да предложите една свястна кандидатура? И това е по този начин, тъй като нито сте почтени, нито сте морални, нито сте пригодни за каквото и да е. Оставка, некадърници ", обърна се той към представителите на Политическа партия.

" След като ръководеща сглобка одобри безобразни промени в Конституцията, в този момент протягат ръка с мръсните си ръчички към Конституционен съд и по този начин желае да узакони нездравословните и нелепи ремонти в Конституцията ", упрекна Йорданов.

Той дефинира препоръчаната от ГЕРБ за член на Конституционен съд Десислава Атанасова като безпределно безобразна политическа кандидатура. Йорданов разкритикува и оферти от Политическа партия арбитър Борислав Белазелков.

Според него този арбитър е индивидът, който е основал правосъдна процедура в интерес на кредиторите и частните правосъдни реализатори, а сестрата на Белазелков, която е нотариус е станала " имотна кралица " точно с помощта на частните правосъдни реализатори.

" Много забавно е дали Белазелков е бил член на Българска комунистическа партия, когато е почнал съдийската си кариера? Но какво друго да чакаме от децата на комунистите с изключение на да предложат комунистически кадър ", скочи още Йорданов.

Той напомни, че Джок Полфрийман, който беше наказан за убийството на студент в центъра на София на 20 години затвор, беше освободен 8 години предварително и едвам 15% от съдиите са се оповестили в отбрана на това решение, като измежду тях е и Белазелков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР