Тошко Йорданов от Има такъв народ коментира в кулоарите на

...
Тошко Йорданов от Има такъв народ коментира в кулоарите на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако ИТН не бяха свалили ГЕРБ преди 2 години, това в момента нямаше да се случва

Тошко Йорданов от " ИТН " разяснява в коридорите на Народното събрание обстановката с Иван Гешев, който през днешния ден скъса оставката си пред медиите.

" Решението на основния прокурор си е решение на основния прокурор. Изявлението на Иван Гешев демонстрира, че българското общество знае, че има опит за политическа интервенция в правосъдната система ", сподели той.

Ако Има Такъв Народ не бяха свалили ГЕРБ преди 2 години, това сега нямаше да се случва, изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало, тъй като тези обвинявания за скрити закани, които хвърчат сега, са доказателство за това, че към този момент няма такова слепване на политическа власт със правосъдна, добави Йорданов.

По думите му освен тези партии са с въздействие в правосъдната система.

" Не е загадка, че " Демократична България " има мощно въздействие в съдийската гилдия и при нашето взаимно ръководство с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, а единствено за промяна на Иван Гешев. Сега прогледнаха и схванаха, че казусът не е единствено в личността, а какъв брой е нездравословно това, което се опитваха да създадат Кирил Петков и Асен Василев - да заменят една правосъдна бухалка със своя правосъдна бухалка, това им беше задачата. Турбуленциите, които стартират, се надявам да бъдат възстановителен развой и в действителност правосъдната, законодателната и изпълнителната власт най-сетне да станат самостоятелни ", сподели още Тошко Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР