Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН) се скара люто

...
Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН) се скара люто
Коментари Харесай

Тошко Йорданов се скара на Ива Митева

Тошко Йорданов от „ ИТН “ (ИТН) се скара люто на ръководителят на Народното събрание (НС) Ива Митева. Причината е решението ѝ да не удължи времето на съвещанието, с цел да се преглежда закона на НСО, заяви novini.bg.

По предложение на Йорданов времето трябваше да бъде удължено, само че при гласоподаване се оказа, че в зала няма кворум. Направената поименна инспекция сподели, че въпреки всичко в зала има 140 народни представители, само че при прегласуване още веднъж нямаше кворум. За да не наруши правилника на Народното събрание, Митева разгласи, че няма да подлага повече на гласоподаване предлагането на Йорданов, да завършат до 14:00 часа блиц контрола на министрите и премиера, а на следващия ден като първа точка да влезе Закона за НСО. Това разгневи Йорданов, който от трибуната се скара на Митева и я упрекна, че в границите на една минута е сменила мнението си два пъти.

„ Ако ви се прибира, прибирайте се “, обърна се Йорданов към Митева.

Малко откакто бе скастрена от сътрудника си от Има Такъв Народ, Митева промени решението си и изрови тълкувателно решение на Конституционния съд, което гласяло, че щом депутатът е присъствено в зала, то той се брои като част от кворума. Така единствено със 113 гласа и без нужния кворум, Митева позволи да се удължи работата на Народното събрание.

Десислава Атанасова разгласи, че от началото на този парламент, а и в другия е процедура Митева и сътрудниците ѝ от Има Такъв Народ да поясняват конституционните решения както им е угодно съгласно обстановката. Председателят на ПГ на ГЕРБ напомни, че през днешния ден има значими комисии, като през днешния ден е и последния период за внасяне на оферти сред първо и второ четене за актуализацията на бюджета.

„ В момента в който Тошко Йорданов излезе във вас се появи мимолетно назад пояснение на решението ви. Появата на господин Йорданов и обръщането ви на тълкувателното ви просветление ми наподобява на времето когато Цветанов се появяваше и ръководителят се обръщаше на 180 градуса “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР