Тошко Йорданов от Има такъв народ“ поиска Румен Радев да

...
Тошко Йорданов от Има такъв народ“ поиска Румен Радев да
Коментари Харесай

ИТН изчетка Радев, били отговорни

Тошко Йорданов от „ Има подобен народ“ изиска Румен Радев да разсекрети стенограмата от КСНС за Северна Македония по време на консултациите при президента за сформиране на ново държавно управление.

При президента, като представители на партията на Слави Трифонов, отидоха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ива Митева.

Ще помоля, малко безочливо, да разсекретите оня документ, който е при вас, с цел да се види кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са метод на другарство в българската политика. В този съвет не се споделиха никакви неща, които могат да застрашат националната сигурност, само че се споделиха доста неистини, сподели Тошко Йорданов.

Досега съм разсекретил стенограми за КТБ, едвам откакто изпратих искане до всеки да каже дали е склонен. Не желая да се компрометира свободата на изложение при идващите КСНС, отвърна Радев.

Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва в действителност отговорно в подобен миг. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним задоволително добре, с цел да можем да вършим съпоставения с представители на Президентството преди и в този момент. Вашата роля е извънредно значима и е прелестно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой различен, сподели пък Тошко Йорданов, който засвидетелства продължаващата поддръжка на Има Такъв Народ за Радев.

Очаквам и Вашето отговорно отношение при договарянията за сформиране на държавно управление, отвърна Радев. Сложна е обстановката в Народното събрание, нужни са старания за сформиране на държавно управление. От друга страна са нужни дейности за приемането на значими закони за ПВУ и бюджета. По тази причина е значима позицията на всяка една партия, сподели още Радев.

От Има Такъв Народ благодариха на президента за оценката и думите.

За разлика от други сътрудници, които желаят да ръководят независимо, ние ще бъдем градивни. Да забележим връчването на мандата на Политическа партия и метода, по който те ще подходят, и всички по реда си, и ще решим. Решение на президента е на кого ще връчи третия мандат, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ след края на консултациите при президента за сформиране на държавно управление.

След вчерашното отсъствие на две от политическите сили сме почнали договаряния по член 99 от Конституцията в пълномощията на президента и той е задължен да го извърши. Вчера той предложения всички политически сили, те бяха длъжни да се отзоват, само че за жалост виждате че това не се случи. Президентът би трябвало да реши дали ще изчака или дали ще стартира да връчва мандатите, добави Ива Митева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР