Toshiba представи новата серия флаш дискове XG6. Това са първите

...
Toshiba представи новата серия флаш дискове XG6. Това са първите
Коментари Харесай

Toshiba анонсира първите SSD с 96-слойните фирмени 3D чипове

Toshiba показа новата серия флаш дискове XG6. Това са първите SSD, основани на 96 слойните 3D чипове на компанията, способни да съхраняват по 3 бита в клетка. Контролерът също е фирмен. Това е TC58NCP090GSD, осигуряващ поддръжката на PCI Expess 3.0 интерфейса и на NVMe 1.3 протокола.

Новите флаш дискове Toshiba XG6 са с M.2 2280 форм фактор и дават отговор на спецификацията NVM Express. Те са предопределени най-вече за потребителските компютри, за построяването на високопроизводителни мобилни решения, в игровите системи и други. Новите SSD са подобаващи и за центровете за обработка на данни в ролата на зареждащи дискове.

Флаш дисковете от серия XG6 обезпечават оптималната поредна скорост на четене до 3180 MB/s, като оптималната скорост на запис е на равнище 3000 MB/s. Броят на входно/изходните интервенции при четене на инцидентни блокове е 335 000 IOPS, а при инцидентния запис – 356 000 IOPS. Консумацията на електрическа сила не надвишава 4,7 W.

Новите SSD имат и спомагателни прерогативи. Поддръжката на TCG Opal 2.01 и други технологии за отбрана на информацията. Подобрена е работа на SLC буфера за обезпечаване на висока продуктивност и други.

На пазара ще излязат модели Toshiba XG6 с потенциал 256, 512 и 1025 GB. Устройствата към този момент се доставят на някои OEM производители, само че към този момент няма информация за цените.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР