Тортата Сахер изисква немалко време. Предлагаме ви класическата рецепта за

...
Тортата Сахер изисква немалко време. Предлагаме ви класическата рецепта за
Коментари Харесай

Как да направите класическа торта Сахер за нула време?

Тортата Сахер изисква значително време. Предлагаме ви класическата рецепта за тази чудна торта, както и такава, с която ще си извършите Сахер за нула време

За да извършите класическата рецепта, си пригответе за тестото 6 яйца, 130 г масло, 110 г пудра захар, 110 г кристална захар, 130 г шоколад, 130 г брашно, 1/2 шушулка ванилия; за намазване на блатовете – 200 г гъст кайсиев конфитюр; за глазурата – 200 г захар, 125 мл вода, 150 г шоколад.

Смесете маслото, пудрата захар и остърганите семена ванилия, разбийте. Постепенно прибавете с разтрошаване жълтъците и разтопения на водна баня шоколад.

Разбийте белтъците на сняг, към края на разбиването започнете да добавяте кристалната захар, разбивайте до плътна маса, която може да се реже с нож. Сложете белтъците в съда с шоколадовата примес, от горната страна пресейте брашното и деликатно разбъркайте, с цел да запазите пухкавостта на тестото. Изсипете го в кръгла форма, покрита с намаслена хартия за печене. Печете 1 час в загрята до 170 градуса фурна, като през първите 15 мин. дръжте малката врата напълно леко открехната. Оставете блата да изстине във формата, извадете го и разрежете на два по-тънки.

Загрейте конфитюра на водна баня и го претрийте през решето. Намажете блатовете, сложете ги един върху различен, намажете и в профил. Оставете тортата да престои 6-8 часа.

За глазурата варете 5 минути сироп от водата и захарта. Оставете да изстине. Налейте го на тънка бликам в разтопения на водна баня шоколад и разбъркайте. Първоначално глазурата е гъста, след това се втечнява. Покрийте с нея тортата и оставете да се втвърди.

Не бързайте, когато приготвяте Сахер, изпълнявайте всичко точно. Но въпреки всичко от време на време се постанова да приготвите бърз десерт. Затова има рецепта на торта Сахер за нула време.

Рецепта за торта Сахер за нула време

Разтопете настрана в два съда по 150 г масло и шоколад. Разбийте за 4-5 мин. с миксер 6 жълтъка и 120 г захар. Без да спирате миксера, налейте маслото, по-късно и шоколада. Разбивайте няколко минути, прибавете брашното и добре разбъркайте.

Разбийте на корав сняг 6 белтъка, като последователно прибавите 120 г захар. Разбивайте до цялостното разтваряне на захарта. Като бъркате от горната страна надолу, прибавете белтъците в тестото.

Изсипете го във форма, покрита с намаслена хартия за печене. Печете 35 мин. на 170-180 градуса. Разрежете готовия блат на два по-тънки и ги намажете с конфитюр. За глазурата разтопете 200 г шоколад на водна баня и залейте тортата.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР