Торта Плодово изкушение, която искаме да видим в хладилника веднагаНеобходими

...
Торта Плодово изкушение, която искаме да видим в хладилника веднагаНеобходими
Коментари Харесай

Бишкотена торта Плодово изкушение

Торта Плодово прелъщение, която желаеме да забележим в хладилника незабавно

Необходими Продукти

● бишкоти - 30 бр.
● компот от праскови - 1бр.
● ягоди - 2 тарелки
● вишни - замразени

КРЕМ ЗА ТОРТАТА


● сладкарска сметана - 400 г
● заквасена сметана - 400 г
● кисело мляко - 200 г изцедено
● желатин - 2 пакетчета
● ягоди - 1 тарелка
● пудра захар - 7 - 8 с.л. пресята

ЗА УКРАСАТА


● ягоди - 1 тарелка
● праскови - от компот
● вишни - замразени
● орехи - смлени
● кокосови стърготини
● захарни пръчици
● желатин - 2 пакетчета
● лимони - 1 бр.

Начин на подготвяне

Първо подготвяме апетитен крем за тортата, като с миксер разрушаваме добре сладкарската сметана. Към нея прибавяме заквасената сметана, изцеденото кисело мляко и пресятата пудра захар.

Отделно пасираме ягодите от едната тарелка и деликатно на ръка ги прибавяме към разрушения гъст крем. Желатинът от двете пакетчета (аз използвах желатин на Доктор Йоткер) го изсипваме в дребен незапалим съд и към него прибавяме 12 с.л. студена вода.

Изчакваме 5 минути да шупне и на водна баня го разтваряме. Така разтворения желатин го прибавяме деликатно и последователно към готовия крем.

От вътрешната страна на кръгла форма за блатове с отделящо се дъно, се прави цилиндър от хартия за печене. Хартията прилепва компактно към стените на формата и се извисява най-малко 20 см над нея. Слепва се при нужда с малко от крема.

В по този начин приготвения цилиндър изсипваме към 1/3 от крема. Поставяме изправени бишкоти като оградка и легнали върху крема. Върху бишкотите още веднъж слагаме крем, върху който една до друга редим замразените вишни. Върху тях се изсипва крем, по-късно бишкоти и още веднъж крем. Готовата бишкотена торта с крем слагаме в ледник за към половин час, с цел да се стегне.

След това я украсяваме с нарязани на филийки праскови от компот, нарязани ягоди и вишни.

Приготвяме желатин, с който да залеем плодовете на тортата, по описания нагоре метод. Към разтворения на водна баня желатин прибавяме към 100 г от компота от праскови, настъргана лимонова кора и 1 с.л. изцеден лимонен сок. С желатиновата примес заливаме щедро подредените върху тортата плодове и още веднъж я слагаме за 1 час в хладилника.

След като извадим готовата охладена и стегната плодова торта с бишкоти, махаме страните на формата и деликатно отлепяме хартията. Тортата остава единствено върху дъното на формата. Тогава намазваме леко оградката от бишкоти с крем и върху него нанасяме смлените орехи.

При предпочитание плодовете се украсяват и с кокосови стърготини и захарни пръчици.

Получава се доста пъстра празнична торта.

Опитайте и вие Бишкотена торта Плодово прелъщение!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР