Торонто Раптърс поведе с 2:1 победи във финала на НБА

...
Торонто Раптърс поведе с 2:1 победи във финала на НБА
Коментари Харесай

Обезкървен Голдън Стейт се срина в мач №3 срещу Торонто

Торонто Раптърс поведе с 2:1 победи във финала на НБА против Голдън Стейт Уориърс. Тази вечер в “Оракъл Арена” в Оукланд домакините не съумяха да се опълчват на своя противник, който се наложи със 123:109 (36:29, 24:23, 36:31, 27:26). “Войните” не можеха да разчитат на контузения Клей Томпсън, който се причисли към трайно отсъстващите Кевин Дюрант и Кевон Лууни. Това оказа своето отрицателно въздействие и Голдън Стейт позволи втората си загуба в серията.

Торонто взе самодейността още през цялото време и още в първата четвърт съумя да натрупа солидна преднина от 10 точки, която по-късно поддържаше без особени старания през целия дуел. Домакините търсеха метод да се приближат до своя противник, само че без необикновен триумф и в последна сметка Раптърс съумяха да пречупят съпротивата на първенците.

Стеф Къри изглеждаше като уединен войник на паркета. Лидерът на Голдън Стейт означи впечатляващите 47 точки, което е съвсем половината от точките на Уориърс в мача. Той се регистрира и с 8 битки и 7 асистенции. Къри обаче не получи задоволително поддръжка от своите съотборници. Чак в края на мача Дреймънд Грийн се отличи с няколко положителни отигравания и приключи срещата със 17 точки, 7 битки и 4 асистенции. Андре Игуодала пък приключи с 11 точки, 6 битки и 3 асистенции.

В същото време цели 6 играчи на Торонто минаха границата от 10 точки в мача. Най-резултатен за гостите бе Кауи Ленърд с 30 точки, 7 битки и 6 асистенции. Кайл Лаури добави още 23 точки, 4 битки и 9 асистенции. Дани Грийн и Паскал Сиакам пък вкараха по 18 точки.

Следващата среща още веднъж е в “Оракъл Арена” в петък. Шампионите ще би трябвало бързо да се съвземат от шока, в противоположен случай рискуват да се приближат рисково покрай това да сдадат купата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР