Торонто и Калъмбъс се класираха за финала в Източната конференция

...
Торонто и Калъмбъс се класираха за финала в Източната конференция
Коментари Харесай

Станаха ясни полуфиналите за титлата в МЛС

Торонто и Калъмбъс се класираха за финала в Източната конференция на Мейджър лигата на Съединени американски щати, откакто отстраниха на полуфиналите двата тима от Ню Йорк. На Запад финалът е сред тимовете на Хюстън и Сиатъл, отстранили надлежно Портланд и Ванкувър.

Торонто, които са първи в постоянния сезон, отстъпиха с 0:1 на личен терен на Ню Йорк Ред Булс, само че се класират поради успеха с 2:1 на Ред Бул Арена в първия мач. Брадли Райт-Филипс вкара единствения гол в 53-ата минута, а двата тима започнаха второто полувреме с 10 души, откакто бяха отстранени Джоузи Алтидор от Торонто и Саша Клиестан от Ред Бул. Двамата се сдърпаха и предизвикаха спор в тунела при излизане за отмора и съдията им подвигна директни червени картони.

From Toronto to NYC to Portland. Watch it all:

Snapchat: https://t.co/B2OrSiZSVD
Instagram: https://t.co/wIl1qtWiHi@Audi #MLSCupPlayoffs pic.twitter.com/0f8D1R4JIV
— Major League Soccer (@MLS) 6 ноември 2017 година
Скандалът беше предшестван от препирня и на терена секунди преди края на първата част, а тогава се включи и Себастиан Джовинко, който получи жълт картов. Джовинко, както и Алтидор, пропущат първия мач от финалния плейоф в конференцията.

В другата полуфинална среща Ню Йорк Сити не съумя да заличи пасива си от 1:4 при гостуването на Калъмбъс. Давид Вия откри резултата в 16-ата минута от дузпа, а в 53-ата Андраж Струна се разписа със мощен шут за 2:0.

На Запад след нулево тъждество в първата среща Портланд поведе против Хюстън в 39-ата минута с гол на Дайрон Асприля, само че единствено след 4 минути бранителят Дилън Ремик изравни. В 77-ата минвута Мауро Манотас направи цялостен поврат с втория гол за Хюстън Динамо.

The goal that has the @HoustonDynamo in the Western Conference Championship. #PORvHOU // @Audi #MLSCupPlayoffs pic.twitter.com/eF92mva8zU
— Major League Soccer (@MLS) 6 ноември 2017 година
Сиатъл Соундърс също одобри Ванкувър след 0:0 в първата среща и съумя да изтръгне успеха с 2:0 с два гола на Клинт Демпси. Нападателят на националния тим на Съединени американски щати означи в 56-ата минута и в 88-ата при контраофанзива.

Първите мачове и в двете двойки са на 21-и ноември, а реваншите в нощта на 29-и против 30-и този месец. Торонто е хазаин в първия дуел на Калъмбъс, както и Сиатъл на Хюстън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР