торо напрегнато денонощие за пожарникарите в Пловдивско. Огнеборците не успяват

...
торо напрегнато денонощие за пожарникарите в Пловдивско. Огнеборците не успяват
Коментари Харесай

Неконтролируеми пожари, призив от шеф на пожарна

торо с напрежение денонощие за пожарникарите в Пловдивско. Огнеборците не съумяват да загасят множеството зародили пожари в разнообразни места в района.

Пламъците обгърнаха освен сухи треви и шубраци, само че унищожиха и стотици декари иглолистни и широколистни гори.

Имаше риск огнената буря да доближи до къщите в няколко обитаеми места.

Критичната обстановка наложи прекачване на пожарникари от една област в друга, а шефът на пожарната в Пловдив излезе с апел, всеки който види някой да пали стърнища да алармира на 112.

"Съобщенията за катастрофи през уикенда са 63, а за цялата седмица са общо 133. Това приказва за активност през почивните дни. Имахме доста тежки пожари, изключително в съботния ден, където тежките пожари бяха към 5 броя – на огромна повърхност и сложни за преодоляване ", съобщи пред шефът на районен съд ПАБ - Пловдив комисар Георги Мангараков.

Той прикани жителите да не палят огньове по никаква причина, тъй като сега те бързо се разрастват и стават неконтролируеми.

Мангараков благодари на всички, които са се присъединили в гасенето на пожарите през уикенда.

"Причините за пожарите са доста високите температури в цялата страна, само че и недобросъвестното отношение на жителите ", счита Мангараков и акцентира, че наказванията за палеж са доста високи - от 200 до 2000 лева

Може да се стигне и до наказване по Наказателния кодекс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР