Торнадо удари Кипър в ранните часове днес (в 3.20 ч

...
Торнадо удари Кипър в ранните часове днес (в 3.20 ч
Коментари Харесай

Турнадо удари Кипър, нанесе огромни щети

Торнадо удари Кипър в ранните часове през днешния ден (в 3.20 ч през нощта) и нанесе големи материални вреди, изключително в региона на най-големия крайбрежен град Лимасол. Силни дъждове, стихии, градушки и ветрове засегнаха през тази нощ целия Кипър, предава БНР.

Лимасол е най-силно потърпевш от интензивните метеорологични феномени. Торнадото в региона е съборило строителни кранове и други тежки структури, дървета, табели, кофи, сателитни чинии. Значителни вреди е провокирала и мощната градушка на разсъмване. Улици в града са затворени поради насъбраните по тях дървета и други предмети. Поради тиня и свличания част от пътищата в региона са отворени единствено за транспортни средства с вериги.

Засегната е и автомагистралата Никозия-Лимасол. От полицията приканиха водачите да бъдат изключително деликатни. Много региони в областите Лимасол и Никозия са останали без ток поради падналите електрически стълбове и доста прекратени линии от нощната стихия. От Кипърската електрическа компания оповестиха, че от ранни зори екипите работят по възобновяване на мрежата и електрозахранването, само че това ще отнеме време, защото обстановката е доста рискова. Пострадалите региони се разчистват и дружно с Гражданска отбрана се обезпечава сигурността на жителите, оповестиха от локалните управляващи. 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР