Торнадо с ветрове със скорост до 180 км/ч остави шестима

...
Торнадо с ветрове със скорост до 180 км/ч остави шестима
Коментари Харесай

Ранени след торнадо в Северна Германия

Торнадо с ветрове със скорост до 180 км/ч остави шестима ранени и развалени здания, до момента в който мина през покрайнините на северния немски пристанищен град Кил, оповестиха управляващите, представени от ДПА.

" Нещо сходно е безусловно невероятно да се планува ", означи метеорологът Себастиан Вахе.

" Ако торнадото беше минало през центъра на града, керемидите можеха да се разлетят като патрони ", акцентира Андреас Фридрих от немската метеорологична работа.

Той разказа торнадото, което удари късно в сряда, като релативно едва съгласно стандартите на торнадо и чака скоростта напразно сред 118 и 180 километра в час.

Според пожарната, шестима души са ранени, трима от които съществено, до момента в който се пробват да извадят гребна лодка от водата. Влязоха няколко души.

Покриви бяха откъснати от къщи и керемидите се разхлабиха, оповестиха от пожарната. Поредица от видеоклипове на случая се разпространиха из интернет.

" Имаше доста (обекти), които летяха в близост ", сподели чиновник на непосредствен ресторант. " Това аргументи прочувствен стрес на всички. "

Изследователят на климата Моджиб Латиф от градския център за океански проучвания " Геомар Хелмхолц " съобщи, че торнадата са невъзможни за предугаждане, относително редки и че това не може да бъде обвързвано с световното стопляне.

Въпреки това Кил е извадил шанс, сподели той. " Торнадата се случват в дребен диапазон, само че те могат да опустошат цели улици, в случай че нямате шанс, и тогава хората могат да умрат ", сподели Латиф.

Торнадо, което удари Кил през май 1973 година, остави един човек мъртъв и повече от 100 ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР