Торнадо помете Севроизточна България. Десетки къщи в няколко населени места

...
Торнадо помете Севроизточна България. Десетки къщи в няколко населени места
Коментари Харесай

Човек се оказа в окото на торнадото, помело България! Каква е съдбата му?

Торнадо опустоши Севроизточна България. Десетки къщи в няколко обитаеми места са с отнесени покриви, а хората молят за помощ управляващите в лицето на премиера Николай Денков. Най-сериозно са наранени селата в Разградско. Картината в село Лъвино наподобява сериозна. Съобщава се за доста потърпевши къщи, паднали електрически стълбове и голям брой смачкани коли.

 

В платформата тик-ток се популяризира видео на очевидци, попаднали в селото в най-критичния миг. На него се вижда човек с колело, който се оказва сюрпризиран от ураганния вятър. Секунди по-късно на мястото се стоварва голям ламаринен покрив. Най-често задаваният въпрос към създателя на видеото е каква е ориста на индивида. Според информацията той избягал в последния миг и под руините е останало единствено премазаното колело. Въпреки сведенията коментиращите не икономисват обвиняванията към създателя на видеото и въпросите за какво не е оказана помощ на индивида в неволя. Вижте видеото тук!

 

За през днешния ден бе разгласен оранжев код за ураганен вятър и проливни превалявания. Прогнозите се оправдаха и в съвсем цялата страна времето бе рисково. Силен вятър нанесе вреди в Сливен, Разград, Търговище и Силистра. Съобщава се и за торнадо, нетипично за нашите ширини. В Силистренско се оповестява и за постигане до земята на въздушната фуния, което е извънредно рядко събитие.

 

Още тази нощ времето ще се усъвършенства.

 

Автор: meteobalkans.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР