Торнадо е преминало около 15:30 часа вчера през варненското село

...
Торнадо е преминало около 15:30 часа вчера през варненското село
Коментари Харесай

Торнадо мина през варненско село

Торнадо е минало към 15:30 часа през вчерашния ден през варненското село Куманово. Нанесени са вреди на няколко къщи, постройки и аграрни земи. Няма потърпевши хора. Торнадото се е разразило по същото време, когато Варна беше потопена под вода от поройни дъждове, съобщи.

Торнадото е вдигнало покрива на една от къщите в село Куманово, строшило го е на две и го е хвърлило на асфалта пред постройката. И на други къщи са потърпевши покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото описват по какъв начин ламарини и керемиди са били вдигнати от вихрушката и са се въртели във въздуха над домовете им.

" Силно бумтене имаше и след това внезапно всичко във въздуха се въртеше. Бягахме към у дома да затваряме вратите и прозорците. При нас оранжерията е потрошена ", показа Атанаска Палашева.

" Засега 12 къщи съм преброил. Една от тези къщи е тази зад мен, която целият покрив го няма. За първи път виждам такова нещо в нашето село. Имаше и гаражи паднали, имаше и три бора, които са на метър и половина отрязани ", сподели Иван Инджов, кмет на Куманово.

Бедствието е траяло не повече от 15 минути. Веднага по-късно жителите на селото са почнали да разчистват. Най-големите парчета са отстранени от пътя с фадрома, обезпечена от кмета на община Аксаково, а през идващите дни следва комисия да оцени вредите.-->

В същото време Варна беше блокиран от наводнения, породени от поройния дъжд, който се изсипа за малко над града. Шахтите не съумяха да поемат голямото количество вода и улиците се трансфораха в реки. Това провокира огромни тапи по главните булеварди. В пожарната работа са получени към 40 сигнала за наводнени избени пространства, гаражи и публични здания. Сред тях са 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР