Торино победи с 3:0 гостуващия Аталанта в последен мач от

...
Торино победи с 3:0 гостуващия Аталанта в последен мач от
Коментари Харесай

Торино надви Аталанта с класически резултат и се настани в топ 10 на Серия А

Торино победи с 3:0 гостуващия Аталанта в финален мач от 14-ия кръг на Серия " А ". Дуван Сапата означи два гола против клуба, който държи правата му, а Антонио Санабрия се разписа от дузпа за триумфа на " биковете " с тъкмо изпълнена дузпа.

Победата разреши на Торино да се върне в горната половина на таблицата с актив от 19 точки. Аталанта има 20 и се намира на 8-а позиция в класирането, само че пропусна добра опция да се настани в топ 6.

Сапата и Санабрия водеха офанзивата на Торо, а зад тях действаше Никола Влашич. Неманя Радонич въобще не попадна в групата за мача, откакто се скара със старши треньора Иван Юрич.

Аталанта беше без получилия тежка травма Джанлука Скамака. В негово неявяване като централен нападател стартира Адемола Луукман, подкрепян от втора позиция от Алексей Миранчук и Шарле Де Кетеларе.

Защитата на Аталанта не беше в титулярния си тип, а проблемите в тази зона се усилиха след травмата на Берат Джимсити в средата на първата част. Вместо него в игра се появи Митчъл Бакър. Скоро по-късно Влашич комбинира със Сапата, който наказа досегашните си съотборници.

Гостите можеха да изравнят в 30-ата минута, само че Ваня Милинкович-Савич отрази рисков изстрел на Де Кетеларе. На почивката Джан Пиеро Гасперини размени Луукман с Луис Муриел, само че " бергамаските " мъчно стигаха до чисти положения.

В 54-ата минута Алесандро Бонджорно беше повален в наказателното поле на Аталанта и след намесата на ВАР домакините получиха дузпа. Зад топката застана Санабрия, който прати Хуан Мусо в противоположния ъгъл за 2:0.

Резервата Марио Пашалич имаше късмет да върне интригата в 81-ата минута, само че Милинкович-Савич още веднъж се намеси решително. До края Аталанта не сътвори нищо значимо в нападателен проект, а Сапата довърши гостите с второто си попадение в дуела. Колумбиецът беше прецизен в последните секунди, още веднъж след асистенция на Влашич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР