Торино победи Фиорентина с минималното 1:0 в двубой от италианската

...
Торино победи Фиорентина с минималното 1:0 в двубой от италианската
Коментари Харесай

Торино смълча Артемио Франки, Димо Кръстев отново бе на пейката

Торино победи Фиорентина с минималното 1:0 в дуел от италианската Серия А. С триумфа „ биковете “ се изкачват до седмата позиция в таблицата с 26 точки. Отборът от Флоренция пък остава девети с три пункта по-малко. В воин за Торо се трансформира съветският национал Алексей Миранчук, отбелязал единственото попадение в мача. Българският национал Димо Кръстев още веднъж попадна в групата на Винченцо Италиано, само че не се появи в игра.

В първите минути нямаше нищо забавно пред двете порти, преди Демба Сек да вкара в 10-ата минута. Голът обаче бе анулиран поради засада. В 21-ата минута сенегалецът разтресе напречната греда с доста мощен удар.

Пет минути по-късно „ Ла Виола “ реагира, като Кристиан Куаме беше покрай гол след добра композиция, само че Ваня Милинкович-Савич развенча опита му.

В 33-ата минута Алексей Миранчук „ отключи “ вратата на флорентинци с доста прекрасен удар отвън наказателното поле за 0:1.

Винченцо Италиано реагира със промяна на почивката и Фиорентина заигра по-добре при започване на второто полувреме, само че не съумя да сътвори чисто състояние. Треньорът на Фиора направи и още две смени: в 54-ата минута Лука Йович и Нико Гонзалес влязоха на местата на Софиан Амрабат и Рикардо Сапонара.

Гонзалес бе измежду най-активните в идващите минути, само че ариергардът на Торо се оправи с неговите самостоятелни дейности. Такива дейности предприе и Никола Влашич пред другата врата, пробягвайки голямо разстояние от центъра до наказателното на „ виолетовите “, само че не съумя да нанесе изстрел в решаващия миг.

В самия завършек на дуела Фио съумя да стигне до най-чистото си състояние, когато с малко шанс топката се озова у Йович, който бе останал на съвсем празна врата. Там обаче Давид Зима с героична интервенция мазета топката от краката на сърбина, а с това и завърши възможностите на домакините да вземат нещо от мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР