Тори Ланес ще бъде осъден за стрелба по Megan Thee Stallion

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Рапърът Тори Ланес може да получи
Коментари Харесай

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Рапърът Тори Ланес може да получи дълъг затвор при очакваната присъда в понеделник след престъпни присъди за стрелба и раняване на хип-хоп звездата Меган Ти Жребец в краката.

Прокурорите в Лос Анджелис искат от съдия да издаде 13-годишна присъда на 31-годишния Ланес, чието юридическо име е Дейстар Питърсън.

Те пишат в меморандум за присъдата, че заедно с престъпленията, за които е осъден, Ланес е травмирал повторно Меган с публикации в социалните медии за случая, които насърчиха мнозина сред неговите повече от 2 милиона последователи да я атакуват.

Мегън може да се яви в съда в понеделник, за да даде изявление за въздействие върху жертвата, или може да накара едно да бъде прочетено вместо нея в нейно отсъствие.

Адвокатите на Lanez казаха в собствената си бележка за присъдата, че той трябва да получи само пробация и да бъде освободен от затвора, за да влезе в домашна програма за злоупотреба с вещества.

Те казват, че доказателствата, довели до осъждането му, са били „в най-добрия случай съмнителни“ и че липсата на разкаяние следователно не трябва да бъде фактор при присъдата му. В бележката се казва, че ако обвиненията са верни, тогава злоупотребата с алкохол и травмата в детството биха били фактори.

Lanez е в затвора, откакто журито в Лос Анджелис през декември го призна за виновен в три престъпления: нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие, притежаване на заредено, нерегистрирано огнестрелно оръжие в превозно средство и изстрелване на огнестрелно оръжие с груба небрежност.

Четенето на присъдата се превърна в драматична и хаотична сцена, когато бащата на Lanez скочи в галерията и осъди „порочната система ”, която осъди сина му. Депутатите го измъкнаха от съдебната зала, докато други поддръжници на Lanez крещяха за несправедливостта на делото. Присъдата ще се проведе на по-висок етаж за сигурност от процеса.

Меган свидетелства по време на процеса, че Ланес е стрелял с пистолета в задната част на краката й и я е извикал да танцува, докато се е отдалечавала от SUV, в който се возеха през лятото на 2020 г. Двойката беше напуснала парти в дома на Кайли Дженър в Холивуд Хилс.

Съдията от Върховния съд Дейвид Херифърд, който ще осъди Ланес, отхвърли искането на адвокатите на Ланес за нов процес на 9 май.

Историята продължава

Адвокатите на Ланез твърдяха, че публикация от неговия акаунт в Instagram е била неправомерно допусната като доказателство. Те казаха, че свидетелството на Мегън, че Ланез я е призовал да не ходи в полицията, защото той е условно освободен и ще има сериозни проблеми, е както невярно, така и неправилно допускане на предишни лоши действия. И казаха, че ДНК доказателствата, които прокурорите са използвали, за да твърдят, че Ланес е вероятният стрелец, не отговарят на индустриалните стандарти.

„Можех да бъда ваш син. Бих могъл да бъда твой брат“, умоляваше Ланез на Херифорд, докато го извеждаха от съдебната зала в деня преди съдията да постанови, че изключването на спорните доказателства не би променило значението.

Неговите адвокати планират да обжалват убеждение.

Lanez започна да издава микстейпове през 2009 г. и отбеляза стабилен ръст на популярността, преминавайки към албуми на големи лейбъли. Megan Thee Stallion, която сега е на 28 години, вече беше голяма изгряваща звезда по време на снимките и оттогава известността й нарасна. Тя спечели Грами за най-добър нов изпълнител през 2021 г. и има сингли номер 1 със „Savage“, с участието на Бионсе, и като гост с Cardi B в „WAP“.

Твърденията и последващите обвинения срещу Lanez отприщи няколко вълни от дезинформация и онлайн витрии, насочени към художничката, родена като Меган Пийт, подтиквайки разговори за мизогиноир – специфична форма на мизогиния, изпитвана от чернокожите жени.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР