Тор с утайка от кафе за подхранване на доматите Както

...
Тор с утайка от кафе за подхранване на доматите Както
Коментари Харесай

Не изхвърляйте остатъка от кафето, с него доматите са двойно по-едри

Тор с наслойка от кафе за поддържане на доматите

Както към този момент споменахме, утайката от кафе е превъзходен източник на азот, детайл, който е нужен за всички растения. Често срещано неправилно разбиране за нея като тор е, че тя може да увеличи киселинността на почвата. Но това не е по този начин. Утайката от кафе има неутрално равнище на pH (6,5-6,8), което я трансформира в превъзходен избор за всяко едно растение. Включително за доматите.

Необходими артикули:

1 супена лъжица наслойка от кафе

Начин на приложение:

Изсипете утайката от кафе към корените на растението. Покрийте с тъничък пласт почва и изравнете леко с ръце. Повтаряйте процедурата един-два пъти седмично до реализиране на мечтаните резултати.

Течна тор с наслойка от кафе за поддържане на доматите

Течната тор, приготвена благодарение на наслойка от кафе, служи като отлично средство за поддържане на растенията както в градината, по този начин и в саксиите. Освен това ги пази от вредители и някои по-големи животни, като котки и кучета (те не могат да понасят аромата на този естествен продукт).

Необходими артикули:

10 литра вода

225 грама наслойка от кафе

Начин на подготвяне:

Изсипете водата в кофа. Добавете утайката от кафе. Покрийте и оставете на стайна температура за 2-3 дни, след което използвайте течността, с цел да полеете външните и стайните растения. Повтаряйте процедурата един път седмично.

Компост с наслойка от кафе за поддържане на доматите

Компостът с наслойка от кафе се подготвя благодарение на няколко естествени съставки, които се разделят на два типа: кафяви (с високо наличие на въглерод) и зелени (с високо наличие на азот). Тяхното съвършено съответствие е 25:1, само че множеството хора считат, че 3:1 също прави чудесна работа. Ето по какъв начин.

Необходими артикули:

3 елементи сухи листа

1 част наслойка от кафе

Начин на подготвяне:

Комбинирайте съставките в подобаващ съд. Ако желаете, може да замените сухите листа със плява, хартия, борови иглички, дървени стърготини, кокосови нишки и царевични кочани или примес от изброените. Изчакайте компоста да стане, след което го смесете с почва и използвайте, с цел да подхраните доматите.

Бонус: Спрей с наслойка от кафе за предотвратяване на доматите от листни въшки

Джени Сиглър, редактор в Spark People, уебсайт за здравословен метод на живот, споделя своята рецепта за отбиване на листните въшки от домати благодарение на наслойка от кафе. Ето по какъв начин.

Необходими артикули:

1 чаена чаша билкова примес

2 чаени чаши преварена вода

2 супени лъжици наслойка от кафе

Начин на подготвяне:

Смесете равни количества пелин, мащерка, вратига, лавандула, бял равнец и коча билка (трябва да излезе към 1 чаена чаша). Изсипете в купа и прибавете останалите съставки. Покрийте с похлупак и оставете на стайна температура за 24 часа, след което прецедете и прехвърлете в бутилка с разпръсквач. Използвайте, с цел да напръскате доматите (и стайните растения) един път седмично.


Инфо: Актуално

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР