ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Уругвай - скритият фаворит за триумф на Мондиала

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Днес ви представяме първия Световен първенец - Уругвай.

Уругвай е един от най-успешните национални тимове в ранните години на професионалния футбол. " Урусите " печелят първото Световно състезание по футбол през 1930 година, а през 1950-а отборът още веднъж победи на най-големия футболен конгрес. Има и рекордни 15 трофеи от Копа Америка. На идния шампионат Уругвай се падна в група " H " дружно с тимовете на Португалия, Южна Корея и Гана.
 Португалия - със жанр немски прагматизъм, бразилски карнавал и с мрънкащия Роналдо към Катар
Португалия - със жанр немски прагматизъм, бразилски карнавал и с мрънкащия Роналдо към Катар

" Мореплавателите " са в група с Уругвай, Гана и Южна Корея

ПЪТЯТ ДО КАТАР

" Небесносините " приключиха на 3-то място в квалификациите в зона Южна Америка.

В края на предходната година обстановката за Уругвай изглеждаше съвсем безнадеждна и присъединяване на Мондиала изглеждаше под сериозна въпросителна. " Урусите " записаха 4 следващи загуби, а след последната от тях против Боливия(3:0), падна главата на великия селекционер Оскар Табарес, който водеше тима в продължение на 15 години. На негово място беше назначен Диего Алонсо.
 Снимка 595394
Източник:

Новият селекционер съумя да вдигне духа на играчите и със мощен заключителен спринт, записвайки 4 следващи победи, Уругвай въпреки всичко се добра до едно от местата даващи право на виза за шампионата в Катар.

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Диего Алонсо Лопес е старши треньор на националния тим на Уругвай.

В треньорската си кариера Алонсо реализира доста триумфи в Мексико и на 14 декември 2021 година е назначен за селекционер на националния тим на Уругвай. Отговорна задача, още повече, че както към този момент загатнах, той наследи именития Оскар Табарес, който водеше " урусите " в продължение на цели 15 години.

Диего Алонсо употребява схемата 4-4-2 и по-рядко 4-3-3. 

До момента е записал 9 мача отпред на Уругвай, а в тях има 7 победи, 1 тъждество и 1 загуба.
 Снимка 595414
Източник:

ОТБОРЪТ

Уругвай разполага с обилие играчи от международна класа. Муслера, Годин, Араухо, Бентанкур, Валверде, Дарвин Нунес, Кавани и Суарес са единствено част от звездния лист с футболисти, които ще следим в Катар.

Ето цялата група на " небесносините ":

Вратари: Фернандо Муслера (Галатасарай), Серхио Роше (Насионал), Себастиан Соса (Индепендиенте)

Защитници: Хосе Мария Хименес (Атлетико Мадрид), Себастиан Коатес (Спортинг), Диего Годин (Велес Сарсфийлд), Мартин Касерес (ЛА Галакси), Роналд Араухо (Барселона), Гилермо Варела (Фламенго), Хосе Луис Родригес (Насионал), Матиас Оливера (Наполи), Матиас Вина (Рома)

Полузащитници: Лукас Торейра (Галатасарай), Мануел Угарте (Спортинг), Матиас Весино (Лацио), Родриго Бентанкур (Тотнъм Хотспър), Федерико Валверде (Реал Мадрид), Факундо Пелистри (Манчестър Юнайтед), Николас де ла Крус (Ривър Плейт)

Нападатели: Агустин Канобио (Атлетико Паранаензе), Факундо Торес (Орландо Сити), Джорджан де Араскета (Фламенго), Макси Гомес (Трабзонспор), Луис Суарес (Насионал), Единсон Кавани (Валенсия), Дарвин Нунес (Ливърпул)
 Снимка 595396
Източник:

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Уругвайците се пробват да нападат експлозивно при всяка комфортна опция. Това не е тим, който ще пропусне комфортна опция да те сложи напрегнат. Те се усещат доста добре сега, в който лишават топката и би трябвало бързо да я пренесат в противниковото поле. Нападателите постоянно се възползват от дълги топки зад тила на защитата и това несъмнено е част от тактиката на тима.

Определено доста мощен тим. Нека не забравяме, че популацията на Уругвай е единствено 3,5 милиона души, също така те нямат даже покрай футболната инфраструктура, които да речем имат Ирландия или Белгия - страни с почти същото население. Това прави триумфите на Уругвай още по-ценни.  " Небесносините " играят хубав и атакуващ футбол, възползвайки се всички гении на своите футболисти.
 Белгия -
Белгия - " златното " потомство мечтае за международния връх

Имат ли сили " алените дяволи " да завоюват Мондиала?

Изглежда, че постоянно има страхотна атмосфера вътре в националния тим. Именно отборният дух се трансформира в една от аргументите за триумфа на Мондиал 2010, и излизането от най-тежката група през 2014 година, когато националният тим преживяваше сериозна рецесия. Уругвай постоянно излиза за победа, без значение от събитията и обстановката.
 Снимка 595395
Източник:

Уругвай е мощно подвластен от самостоятелните качества на играчите. Играта на тима е построена върху мощните страни на всеки един от тях, тъй че непредвидената загуба на някой от водачите ще се отрази доста на играта на целия тим. " Урусите " имат в арсенала си огромен брой заучени положения, които не всеки състезател може да извърши задоволително добре. А пейката не ти разрешава да замениш нито един състезател, изключително когато става въпрос за полузащитата.

ЛИДЕРИТЕ

Луис Суарес - живата легенда

Суарес е жива легенда на уругвайския футбол. Той е голмайстор №1 в историята на националния тим (68 гола), както и на второ място по брой изиграни мачове (134 мача), на второ място след безконечния Диего Годин.

Човек дълго може да си спомня за триумфите на Луис, от мача с Гана през 2010-а, когато избави отбора от гол в последните секунди, до мача с Англия, където Суарес вкара 2 гола и класира отбора си на 1/2-финал.

Няма подозрение, че Суарес ще даде най-хубавото от себе си на евентуално последното си Световно състезание.
 Снимка 595425
Източник:

Роналд Араухо - новият Диего Годин

Араухо, който е единствено на 23 години, към този момент е считан за един от най-хубавите бранители в света. Самият факт, че играе в Барселона, приказва задоволително.

Той има голям капацитет, само че има проблем - травмите. Бранителят постоянно е малтретиран от контузии, като даже и сега се възвръща от интервенция на бедрото. Лечението му обаче върви добре и той попадна в листата на селекционера. Диего Алонсо се надява, че той ще се възвърне изцяло и ще може да го употребява на финалите.

Араухо има отлична скорост и борави перфектно с топката, което го отличава от множеството му сътрудници в отбрана.

Transfermarkt прави оценка цената на Роналд на 60 милиона евро.
 Снимка 595432
Източник:

Федерико Валверде - бъдещият водач

Валверде израстна доста през този сезон. Той показва отлична форма в Реал (Мадрид), завоюва място в първия тим и би трябвало да чакаме, че Феде ще доближи същото равнище и в националния тим.

Той има всички най-хубави качества за популярен плеймейкър, а с изключение на това се усеща ужасно в средата на терена, като може да се пази добре.

Катар е последният огромен шампионат на Суарес, Кавани и Годин. Необходими са нови герои, които да заменят старите герои, а Валверде наподобява е един от тях.
 Снимка 595435
Източник:
 Бразилия - време ли е за Шестата?
Бразилия - време ли е за Шестата?

Тите е длъжен да изведе Селесао до мечтания триумф

МАЧОВЕ НА МОНДИАЛА

24 ноември, 15:00 часа/ Уругвай - Южна Корея, стадион " Едюкейшън Сити " (Ал Раян)

28 ноември, 21:00 часа/ Португалия - Уругвай, стадион " Лусаил " (Лусаил)

2 декември, 17:00 часа/ Гана - Уругвай, стадион " Ал Жануб " (Ал Уакра)
 Снимка 568203
Източник:

ПРОГНОЗА

Тази група сигурно ще бъде много заплетена до самия край. Уругвай стартира с мач против корейците, а те разполагат с доста проведен отбор, който мъчно може да бъде пречупен.

Следва мач с Португалия, която не е в най-хубавата си форма, само че постоянно е способна да накаже всяка всяка неточност в отбрана. Двубоят ще бъде извоюван от този, който е по-силен в халфовата линия, а сега това е Уругвай.
 Гана -
Гана - " Черните звезди ", които желаят да блеснат на Мондиал 2022

Готови са да популяризират страната си

Мисля, че Уругвай няма да има проблем с Гана и ще приключи преди всичко в групата си.

На 1/8-финалите резултатът мощно ще зависи от мястото в групата. Второто място значи среща с Бразилия и ще бъде кошмарно. Първото място обаче най-вероятно ще изпрати " урусите " против Сърбия или Швейцария, а това ще отвори пътя към нещо огромно на Мондиала. 

Коефициентът за успех на Уругвай съгласно букмейкърите е 40 и в случай че сте фенове на мощните чувства, може да изпробвате тази алтернатива със непретенциозен залог. Не е изключено " небесносините " да покорят света и да си върнат остарялата популярност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР