ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Гана - Черните звезди, които искат да блеснат на Мондиал 2022

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022, които сигурно ще желаят да покажат максимума от своя капацитет на огромната сцена. Днес следва да ви представим тима на Гана.

Гана е следващият представител от Африка, който ще желае да популяризира континента идната седмица в Катар. Това ще е четвърто присъединяване за отбора на Мондиал, като последното беше през 2014 година, където разочарова с представянето си и отпадна безславно още в груповата фаза. Определено съставът ще желае да заличи с нов подвиг кошмарът от Световното през 2010 година в Южна Африка, макар че записа историческо класиране на четвъртфинал.

Всички си спомнят ръката на Луис Суарес току пред голлинията и то в последните секунда на 120-та минута. Последва очевиден пропуск от дузпа на нападателя Асамоа Гиан, който не съумя да сбъдне фантазията на цяла нация. Сега " черните звезди " са подготвени за сполучлив порив в Катар.

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022

Гана се класира посредством плейоф, въпреки и тимът да беше безукорен в групите за Световните квалификации, завършвайки на първата позиция с 13 точки, колкото имаше и втория Южна Африка. Първото място отрежда място на трети стадий, на който Нигерия очакваше Гана в конфликт, който предопредели кой ще отпътува за международното. В първата среща нямаше победител, само че във втората Гана надлъга противника си и подпечата визата си за Мондиал 2022. Двубоят приключи 1:1, но попадение на Томас Партей беше задоволително, защото в тази елиминация продължава да се взима поради гола на непознат терен.
 Снимка 595249
Източник:

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Ото Адо е някогашен футболист, играл най-вече за немски клубове. Носил е екипите на грандове като Борусия (Дортмунд), Хамбургер, Хановер и Майнц 05.

Стартира своята треньорска кариера в някогашния си клуб Хамбургер ШВ през 2009 година, когато е назначен за ментор на младежките обединения и помощник управител до 2015 година През декември 2013 година ставаглавен скаут на националния тим по футбол на Гана и преди Световното състезание по футбол през 2014 година и Купата на африканските народи година по-късно, наследявайки Ибрахим Танко.
 Снимка 595253
Източник:

На 25 септември 2021 година Футболната асоциация на Гана разгласи, че Адо ще бъде един от асистентите на новия треньор Милован Раевац. Сърбинът обаче не се задържа дълго и пое Ал Ахли от Саудитска арабия.

След половин година той застана отпред на " черните звезди ", само че единствено краткотрайно. Това се случи преди финалните плейофни мачове на тима за Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година против Нигерия. Именно класирането му даде опцията да води отбора на международните финали.
 Снимка 595252
Източник:

ЗВЕЗДАТА НА ОТБОРА

Томас Партей непроменяемо се трансформира в водач в състава на Гана и в воин, защото с помощта на неговия гол Гана ще се подвизава в Катар. Полузащитникът стартира професионалната си кариера в Атлетико (Мадрид), само че поради липса на опит е изпратен чартърен в Майорка. Завръща се в състава и през 2015 година дебютира при успеха над Еспаньол с 1:0. Постепенно се преборва за титулярно място и заема съществена роля в междинната линия на " дюшекчиите ". Първата си повиквателна за националния тим получава през месец май, 2016г., а дебютът му е на 5 юни в шампионата Купата на Африканските народи.
 Снимка 595251
Източник:

Три месеца по-късно нанизва хеттрик против Конго в международните квалификации за Мондиал 2018 и по този метод се разписва за първи път с националната фланелка.

Невъобразимият му напредък е заплатен през 2018 и 2019 година, откакто е определен за футболист на годината в родината му. В този интервал сменя клубната си принадлежност, когато се причислява към британския гранд Арсенал за сумата от 50 млн. евро (45 млн. паунда). Най-скъпият трансфер реализиран от ганайски играч.

СЪСТАВЪТ ЗА МОНДИАЛ 2022:

Селекционерът на националния тим на Гана Ото Адо разгласи листата с 26 футболисти, които ще пътуват за Световното състезание в Катар. Сред избраниците на Адо се откроява името на огромната звезда на Иняки Уилямс, който по-рано през актуалната година се отхвърли от това да съставлява Испания. Асът на Лудогорец Бърнард Текпетей не откри място измежду извиканите и по този метод българското състезание остана без представител на Световното състезание.
 Снимка 595246
Източник:

Вратари: Манаф Нуруден (Юпен, Белгия), Данлад Ибрахим (Асанте Котоко), Лоуренс Ати-Зиги (Санкт Гален, Швейцария)

Защитници: Денис Одой (Фулъм, Англия), Тарик Лампти (Брайтън, Англия), Алиду Сейду (Клермон, Франция), Даниел Амарти (Лестър, Англия), Джоузеф Айду (Селта, Испания), Александър Джику (Страсбург, Франция), Мохамед Салису (Саутхямптън, Англия), Абдул-Рахман Баба (Рединг, Англия), Гидеон Менса (РБ Залцбург, Австрия)

Полузащитници: Андре Айю (Ал-Сад, Катар), Томас Парти (Арсенал, Англия), Елиша Овусу (Генк, Белгия), Салис Абдул Самед (Ланс, Франция), Мохамед Кудус (Аяк», Нидерландия), Даниел-Кофи Киере (Фрайбург, Германия)
 Селекционерът на Гана се закани: Можем да победим всеки!
Селекционерът на Гана се закани: Можем да победим всеки!

" Това зависи от играчите, не от мен "

Нападатели: Даниел Африйе (Хартс оф Оук), Камал Дин Сулемана (Рен, Франция), Исааку Абдул Фатаву (Спортинг, Португалия), Осман Букари (Цървена Звезда, Сърбия), Иняки Уилямс (Атлетик Билбао, Испания), Антоан Семеньо (Бристъл Сити, Англия), Джордан Айю (Кристъл Палас, Англия), Камал Сова (Брюж, Белгия).

ПРОГРАМА

24 Ноември: Португалия - Гана от 12:00 часа

28 ноември: Южна Корея- Гана от 15:00 часа

2 декември: Гана - Уругвай от 17:00 часа
 Португалия - със жанр немски прагматизъм, бразилски карнавал и с мрънкащия Роналдо към Катар
Португалия - със жанр немски прагматизъм, бразилски карнавал и с мрънкащия Роналдо към Катар

" Мореплавателите " са в група с Уругвай, Гана и Южна Корея
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР