ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Германия - Бундестимът ще се стреми да остави по-значима следа в Катар

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар, което стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, a през днешния ден е ред на Германия- тим, който е завоювал златното отличие, цели четири пъти, а за последно това се случи през 2014 г. 

Световният първенец от 2014 година Германия желае да заличи срамното показване от Мондиала през 2018 година в Русия, когато отпадна безславно още в груповата фаза на шампионата. " Бундестимът " приключи на последно място с едвам една победа.

Спадът в играта на тима продължи и на Евро 2020, защото завърши присъединяване си на осмифиналите, губейки от Англия с 2:0 за първи път от 1966 година.
 Франция - звездната селекция, която в Катар ще опита да повтори подвига от 2018 година
Франция - звездната селекция, която в Катар ще опита да повтори подвига от 2018 година

" Петлите " несъмнено са любимец за трофея

Още преди началото на форума тогавашният дълготраен селекционер Йоахим Льов разгласи, че ще сдаде поста след края на конкуренцията. На негово място застана Ханзи Флик, който му беше помощник през този интервал. Бившият ментор на Байерн (Мюнхен) ще опита в Катар да възроди една нация със съществени триумфи и обичаи във футбола.

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022 

Германия не изпита проблеми при класирането си за Световното състезание в Катар. От 10 мача германците завоюваха 9 и позволиха единствено едно проваляне от Северна Македония с 1:2. Останалите страни в групата J бяха Армения, Румъния, Исландия и Лихтенщайн.

Мнозина се прехласнаха по впечатляващите резултати, само че започнаха да прозират терзания при участитето на селекцията в шампионата Лига на нациите. Възпитаниците на Ханзи Флик се съревноваха с Англия, Унгария и Италия. Играчите реализираха едвам един триумф против Италия и една загуба от Унгария. В останалите дуели се добраха до паритет.
 Снимка 588694
Източник:

Националните селекционери се възползваха от мачовете през юни месец да опитват със съставите си и да тестват разнообразни обединения и тактики. Медиите в Германия обаче подчертаваха върху това, че образът на отбора е бил неопределен месеци преди Световното през ноември и декември.

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Ханзи Флик пое " Бундестима " на 25 май 2021 година 56-годишният треньор парафира до 2024г. Той ще е отпред на тима и след две години на Европейското състезание, на което точно Германия е хазаин.

Преди това той водеше хегемонът Байерн (Мюнхен), с който победи в Шампионската лига и то по безапелационен метод. Под негово управление " баварците " разрушиха Барселона с 8:2.
 Снимка 576484
Източник:

Първоначално той е назначен краткотрайно отпред на немския гранд, само че след фрапантно усъвършенстване на резултатите остава за непрекъснато. В първия си сезон, до момента в който е напоста Байерн печели требъл Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига. Впоследствие футболистите му завоюват Суперкупата на УЕФА, Суперкупа на Германия, Световно клубно състезание.

Той получи солидна поддръжка от управлението на страната, както и от предшественика му, като всички единомислещо настояват, че Флик е най-подходящият човек да преведе тима през спешната обстановка.

ОТБОРЪТ

Неоспорим факт е, че Германия разполага с обилие от качество и класа. Мануел Нойер, Томас Мюлер, Лерой Сане, Джошуа Кимих, Антонио Рудигер, Марк - Андре Тер Щеген, Тимо Вернер, Серж Гнабри, Кай Хаверц, Марко Ройс, Илкай Гюндоган образуват напълно звездна селекция.

Определено на тима ще липсва Тони Кроос, който се отхвърли след края на Евро 2020. Удивителният полузащитник бе увещаван да се завърне, само че съобщи, че желае да се посвети на фамилията си и да е зает само с сегашния си клуб (Реал Мадрид).
 Снимка 577599
Източник:

В немския състав се прави и промяна на поколенията. Джамал Мусиала, Нико Шлотерберк, Робин Госенс, Армен - Бела- Кочап, Давид Раум и още дузина състезатели.

Безспорно отборът е в временен интервал и е обикновено да е належащо време, с цел да може да се избистри изцяло стилът и ядрото от значими играчи, които да тласнат Германия още веднъж към величествените триумфи.
 Снимка 576825
Източник:

Основната алтернатива пред Ханзи Флик е дали да разчита на намиращия се в превъзходна форма Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен. До момента той не е носил екипа на Бундестима, а от началото на акцията има 9 попадения в шампионата на Германия.

Лошата вест за тима е, че асът на Лайпциг Тимо Вернер ще пропусне Световното в Катар поради травма. Флик изрази разочарованието си, че ще бъде лишен от услугите му.

ЗВЕЗДАТА

Мануел Нойер е капитанът на тима, откогато именитият краен бранител Филип Лам се пенсионира. Стражът се утвърди като закрепостен титуляр в Байерн (Мюнхен) и в " Бундестима " и бе с съществена заслуга за спечелването на златното отличие през 2014 година

Той се употребява със статут на ненарушим и това бе една от аргументите да се развихри скандал преди началото на Мондиала в Русия преди четири години.
 Снимка 359489
Източник:

Тогава вратарят беше с дълготрайна контузия и неговото място зае Тер Щеген от Барселона. Нойер обаче се възвърне директно за началото на шампионата. Тогава Йоахим Льов съобщи, че няма по какъв начин 36-годишният състезател да не играе, тъй като е капитан и водач на състава.

Решението на Льов провокира сериозна доза рецензии към него и даже го укориха, че една от аргументите за срамното отпадане е раздорът в съблекалнията се дължи на непреклонността на наставника.
 Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022
Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022

Тимът се провали в последните огромни интернационалните конгреси и в този момент излиза с готовност за реванш

Наскоро вратарят разкри, че е преборил рак на кожата и е бил заставен да се подложи на три интервенции. В момента опитният футболист е контузен и не е ясно дали ще съумее да бъде на линия за конфликтите в Катар, което би било още един пагубен удар за селекцията на Ханзи Флик. Положителното е, че той има квалитетни заместници в лицето на Тер Щеген, Берд Лено и Кевин Трап.

ПРОГРАМА

Германия попадна в група Е на Мондиал 2022 и ще премери сили с Испания, Япония и Коста Рика.

23 ноември 15:00 часа- Германия - Япония

27 ноември 21:00 часа- Испания - Германия

1 декември 21:00 часа - Коста Рика - Германия
 Япония -
Япония - " самураите " са подготвени за тежка борба в Катар

Азиатците се славят като най-дисциплинирания състав в света
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР