Тополовград. В Тополовград се предвижда изграждането на Център за активно

...
Тополовград. В Тополовград се предвижда изграждането на Център за активно
Коментари Харесай

Хасково: В Тополовград ще бъде изграден Център за активно включване

Тополовград. В Тополовград се планува построяването на Център за интензивно включване. Това ще стане по план „ Център за интензивно включване в община Тополовград ”, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020г., съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. Изпълнението му стартира на 2 май 2017 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград. На пресконфереция, която се организира на 28 юни, планът „ Център за интензивно включване в община Тополовград “ бе показан от Антоанета Димитрова, която е негов началник. “Това е една новаторска обществена услуга, от която общината има потребност. За страдание не можем да задоволим потребностите стопроцентово, само че това, което ще създадем по плана е от изгода за доста нуждаещи се» – сподели Димитрова. Тя уведоми, че безвъзмездната финансова помощ е в размер на 391 100лв.,
Срокът за осъществяване на плана е 18 месеца и за постигането на поставените цели ще работят: Антоанета Димитрова – началник, Радостина Дешлиева - координатор - Радостина Дешлиева.
Центърът за интензивно включване в община Тополовград ще работи с екип от 35 ангажирани лица - началник, психолог, двама сътрудници обществени действия в обществена услуга, здравно лице и 30 лични помощници. Той ще дава интегрирани сложни ограничения и услуги в общността. Медицински експерти и експерти в региона на обществените услуги ще дават здравни грижи и здравно наблюдаване и ще реализират обществена работа, в това число в домашна среда, психическа помощ и консултиране с психолог.
Целта е да се разширят опциите за възстановяване качеството на живот на хората с увреждания и техните фамилии, да бъдат върнати на пазара на труда околните на хора с увреждания, които поставят грижи за тях, безработни и неактивни лица. Предвижда се, посредством съвещания, обществена и психическа поддръжка, тези хора да бъдат стимулирани за търсене на работа. Чрез плана ще се търсят благоприятни условия подвластните членове на фамилиите да получат съответната обществена услуга и поддръжка.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР