Тополовград. В навечерието на Коледа и Нова година в Тополовград

...
Тополовград. В навечерието на Коледа и Нова година в Тополовград
Коментари Харесай

Община Тополовград: В навечерието на Коледа и Нова година в града са експонирани две изложби

Тополовград. В навечерието на Коледа и Нова година в Тополовград са експонирани две изложения - Изложбата „ Изкуствата на Тибет “ и Камерна галерия на тополовградските художници Петко Дечев и Христо Дюлгеров, оповестиха от Общината . Експозицията от Тибет включва предмети, свързани с религията и културата на това мистично място. Мистиката на Изтока е отразена в маските на демони и пазители на съкровища, знак на тибетския будизъм. Интересни са будиските „ икони “, наречени „ танки “. Интересната галерия дойде в Тополовград от димитровградския исторически музей, на който е дарена от Китайското посолство.
Много тополовградчани събра Камерната галерия на локалните художници Петко Дечев и Христо Дюлгеров. Тя е експонирана във фоайето на читалището. За творчеството на двамата създатели, които са почетни жители на Тополовград описа Красимира Ятакчиева. Тя акцентира огромния принос на Дечев и Дюлгеров за духовния живот на града. Присъстващите разгледаха с интерес живописните платна на двамата и забавните експонати -металопластика на Дюлгеров.
Събитията почетоха ръководителят на Общински съвет Васил Сяров, ръководителят на читалището Трифон Ламбов, почетни жители, общественици, доста тополовградчани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР