Тополовград. Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе

...
Тополовград. Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе
Коментари Харесай

Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе в Тополовград

Тополовград. Тържествено честване на Деня на националните будители се организира в Тополовград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На тържественото честване в Малкия салон на читалището участва Временно изпълняващият длъжността кмет на Общината Иван Замов. Празникът почетоха почетни жители на Тополовград.
С приветствено слово Красимира Ятакчиева, шеф на отдел „ Хуматарни и обществени действия “ в Общината, поздрави учителите, самодейците, локалните създатели.
Награди на фолклорни читалищни сформира от Устрем и Радовец, изявили се на тазгодишния Черноморски събор „ Евро фолк - 2019 ”, връчи Иван Замов - краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Общината.
Концертна стратегия изнесоха детският хор „ Медени звънчета “ с началник Людмила Янева, детският състав за художествено слово „ Сладкодумци “ с началник Тонка Славкова, с присъединяване на рецитатора Ангел Крумов, деца от ДГ „ Щастливо детство “. Мъжкият камерен хор, управителен от Стойчо Чобанов, изпя своите песни в памет на своя дълготраен началник Георги Киров, който умря в навечерието на Деня на будителите. С едноминутно безмълвие при започване на празника, в наличието на негови близки, бе почетена паметта на надарения музикант и почетен жител на Тополовград. Своите последни овации му изпратиха присъстващите в края на тържеството, когато прозвуча обичаната му ария.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР