Тополовград. С Работна среща между общините Тополовград и Алпуллу Р

...
Тополовград. С Работна среща между общините Тополовград и Алпуллу Р
Коментари Харесай

Хасково: В Тополовград започва проект “Подобряване на капацитета на общините Алпуллу и Тополовград за превенция и ограничаване на последиците от наводнения в Беломорския басейн“

Тополовград. С Работна среща сред общините Тополовград и Алпуллу Р Турция, на 19 юни, започнаха дейностите по план “Подобряване на потенциала на общините Алпуллу и Тополовград за предварителна защита и ограничение на последствията от наводнения в Беломорския басейн “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград. Проектът се финансира от Интеррег – ИПП за трансгранично съдействие сред България и Турция и е на стойност 551 770 лв., с дълготрайност 24 месеца.
На 20 юни се организира Пресконференция, на която участваха кметовете на общините Тополовград и Алпуллу – Божин Божинов и Саим Кирчи, координаторът от турска страна Назифе Ахмедова, формалният представител на турския град – Сали Чавуш, представители на медии, общински чиновници и посетители. Пресконференцията откри заместник–кметът Маргарита Георгиева. Проектът показа координаторът Красимира Атанасова. Тя разясни, че с реализирането на плана се цели да се усъвършенства проводимостта на реките Синаповска край село Синапово и Панкаркьой в турския град. Дейностите, които ще се извършат на няколко стадия, се свеждат до разчистване и разширение на речните корита, създаване на защитни насипи. В турския град ще се изградят и два моста над реката. С ремонтно-възстановителните работи ще се обезпечи по-голяма сигурност на популацията от двете селища, ще се понижи рискът от животозастрашаващи бедствия, осведомеността на живеещите край реките хора. Атанасова уведоми още, че се планува строителните действия да приключат за към 2 месеца. По плана се планува и взаимно образование за създаване на потенциала на общинските чиновници и за повишение на осведомеността на популацията.
Кметът на Алпуллу благодари за гостоприемството и изрече убеденост, че двата екипа ще осъществят сполучливо плана, който ще е от изгода и за двете общини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР