Топмоделът и звезда от сериала „Татковци“ организира за пръв път

...
Топмоделът и звезда от сериала „Татковци“ организира за пръв път
Коментари Харесай

Кристина: Дългият път от модния подиум до сцената и екрана


Топмоделът и звезда от сериала „ Татковци “ провежда за пръв път у нас курс по метода на именития Лий Страсбърг

„ Моделството в никакъв случай не е било най-любимото ми нещо “. Изненада! Казва го един от най-успелите български модели, рядко комбиниране на хубост, разсъдък и харизма. След избирането й за „ Супер модел на България “ през 2005 година следва шеметна кариера. Кристина Верославова се снима в най-престижните фешън списания - „ VОGUЕ “ за Итaлия и Гърция, „ Соsmоpоlitаn “ за Итaлия, „ GLАMОUR “ за Иcпaния, „ MАDАMЕ “ за Гeрмaния, „ АvеnuеL “ и „ Nоbеlеss “ за Кoрeя. Красивото й лице шества и в българските издания на „ ЕLLЕ “, „ АMIСА “, „ ЕVА “, „ DIVА “, „ Glаmоur “, „ MОDА “, „ Grаziа “, „ Соsmоpоlitаn “...

По време на Седмицата на модата в Рим прeз 2018-та e избрaнa зa лицe нa трибютa в чecт нa лeгeндaрния итaлиaнcки дизaйнeр Ренато Балестра. Дeфилирa зa марките „ Аrmаni “, „ Сhаnеl “, „ Thiеrry Muglеr “, „ Rоссо Bаrоссо “ и в Бългaрия за „ Hugо Bоss “, „ Mаx Mаrа “, „ Еsсаdа “... Някъде надълбоко в нея обаче подиумът се трансформира в сцена и снимачна площадка... Но звездата от сериала „ Татковци “ извървява дълъг път, преди на 27 години да разбере, че актьорството е това, с което желае да се занимава.

Родената във Варна Кристина от 6-годишна върви на спортни танци и взе участие по надпревари. Част е от артистичния свят от мъничка, със сцените, подиумите, роклите и изкуството. „ Като дете се обличах в разнообразни костюми, гримирах се, правех си постановки, като си говорех сама, измислях си всякакви неща... Тогава не съм осъзнавала, че това са били знаци от света на актьорското изкуство “, споделя Криси.

Когато е на 15 години и се разхожда с майка си във Варна, на улицата я стопират букери и й споделят, че има капацитет за модел. Същата година тя печели наградата „ Супер модел на България “ и кариерата й потегля стремително нагоре. Изпращат я в Ню Йорк, само че доста бързо тя се реалокира в Милано. „ Бях още дете и Ню Йорк тогава ми се стори доста надалеч от вкъщи “, споделя тя.

В Италия до нея неразделно е майка й, Геновева Георгиева, която зарязва всичко в България, с цел да не я оставя сама в джунглата фешън бизнес. „ Много съм й признателна, тя е необикновено мощна жена и направи доста жертви поради мен. И до през днешния ден е най-хубавата ми другарка и най-близкият ми човек “, споделя Криси.

Геновева съпровожда щерка си, до момента в който тя навършва 18 години, при всичките й пътувания на фотосесии и участия в Испания, Китай, Корея, Бразилия, където остава по няколко месеца да работи. Кристина приключва гимназия като частна ученичка, в непрестанно пътешестване - месец на работа, два месеца във Варна за учене. „ Беше ми мъчно, само че доста държах да съм отличничка “, споделя тя.

През това време е все по-търсен модел. „ В един миг си споделих: „ Не, стига толкоз, желая да си вървя във Варна да си изучавам “. Не осъзнавах много-много каква опция е за мен. Тези списания нищо не означаваха за мен, не ме вълнуваше да се виждам по кориците. Това беше по-скоро чудесна опция да пътувам и да спечелвам лични пари “, споделя Кристина.

Тя приключва „ Международен бизнес “ в университета в Бирмингам, Англия и взема решение да остане в Лондон. Там работи една година в доста влиятелна компания, която менажира едни от най-елитните частни клубове в Лондон, в Мейфеър, с питейни заведения и заведения за хранене, където се влиза единствено с членска карта. Работата като ивент управител доста й харесва. Там за пръв път среща холивудски звезди като Брадли Купър, Амаури Ноаско. В Лондон още веднъж я виждат от една фешън организация и тя взема решение да продължи с модата. Градът обаче я потиска доста и тя взема решение да се върне в България, като се снима още веднъж в реклами и фешън списания.

Тя приключва курс по актьорско майсторство в „ Ню Бояна филм студиос “ при Велизар Бинев и още на втората седмица е определена в ролята на момичето, в което се влюбва основният воин в италианската теленовела „ La Vita Promessa “ („ Обещаният живот “), която се снима в киноцентъра. Там си партнира с известния млад италиански артист Кристиано Какамо. „ В тези няколко снимачни дни в действителност осъзнах какъв брой ми харесва това, което съм почнала да върша и, че е моето нещо “, споделя Криси.

Тя взема решение да продължи образованието по актьорско майсторство не къде да е, а в именитата школа на Лий Страсбърг в Лос Анджелис. В института „ Лий Страсбърг “ са учили величия като Джеймс Дийн, Ал Пачино, Джак Никълсън, Дъстин Хофман, Мерилин Монро, Катрин Хепбърн, Джейн Фонда, Мерил Стрийп, Барбара Стрейзънд, Робърт Редфорд, Робърт де Ниро...

В школата Кристина е в мастър класа на Дейвид Страсбърг, синът на Лий Страсбърг. Избрана е и в мастър класа на Винсент Д’Онофрио от „ Мъже в черно”. „ Там за пръв път усетих, че съм на мястото си - споделя Кристина. - Беше необикновено вълнуващо да стъпя на сцената, на която са били Мерилин Монро и Робърт де Ниро. “

Когато завършва с образованието си, към този момент е изхарчила спестените си пари и си купува самолетен билет да се връща. „ Тогава Дейвид Страсбърг ми сподели да остана, че имам капацитет да работя и да се развъртвам в Америка - споделя Криси. - А аз по какъв начин да остана, като нямам никакви пари, нито познати и другари... Дейвид ми сподели: „ Когато доста искаш нещо, постоянно можеш да намериш метод. “

Първите три месеца в Лос Анджелис й е доста мъчно, работи какво ли не - гледа бебета, разхожда кучета. После „ нещата стартират да се случват “. Участва в театрални постановки като „ Полша “, „ Майката на Икар “ и „ Хълмове като бели слонове “. Спечелва си основната роля на Бланш в „ Трамвай предпочитание “ на Тенеси Уилямс и на Мария в „ Три сестри “ на Чехов. Като максимален собствен триумф тя дефинира кастинга за ролята в международната премиера на пиесата на Джон Патрик Шенли, притежател на „ Оскар “ и „ Пулицър “, работил с Мерил Стрийп и Шер. В пиесата е полякиня, живееща в Ню Йорк.

В Лос Анджелис едно от най-вълнуващите събития е запознанството й с Ал Пачино, с който тя се среща на Деня на благодарността в дома на Леонардо ди Каприо. „ Ал Пачино изнася лекции в академия „ Лий Страсбърг, той е кръстник на Дейвид “, прибавя Кристина.

През 2020 година тя се връща в България за Коледа, с проекти да остане месец, само че обичаният й дядо, който усеща доста непосредствен, като татко, се разболява тежко. Кристина остава и приема поканата за кастинга на сериала „ Татковци “. След 3 месеца дядо й си отива, а в деня на погребението му й връчват монолога на нейната героиня, детската учителка Яна.

„ Приех го като предсказание, а щом прочетох монолога на Яна, имах възприятието, че я познавам. Част от мен сигурно доста си наподобява с нея - тази Яна, която има вяра в приказки, брои улични лампи. Но и сме доста разнообразни. Аз съм доста по-категорична и решителна от нея. Но в никакъв случай не би трябвало да съдиш героя си. Харесвам я, въпреки от време на време да ми е мъчно да я схвана “, споделя Криси.

„ Защо взех решение да остана? Пандемията ме накара да премисля кое ми е значимо в действителност - споделя Криси. - Да, в Америка сигурно мащабите са други, контактите са други, там в действителност може да правиш доста по-големи неща. Но за мен сега по-важно е да съм с хората, които обичам. Няколко месеца след дядо ми изгубих и баба ми, майката на татко ми... Мъж до мен? Да, сърцето ми е някъде при някого “, споделя загадъчно тя.

Преди десетина дни се е върнала от Дубровник, където се е снимала за пръв път в огромен, високобюджетен сериал с известни артисти, който ще се излъчва по „ Amazon Prime “. „ На този стадий нямам право да загатна повече детайлности “, споделя тя.

Това лято Кристина Верославова се надява най-сетне да осъществя курс по актьорско майсторство по метода на Лий Страсбърг - за пръв път в България. Идеята е нейна, още от 2019 година, а Дейвид Страсбърг я посреща с вдъхновение, само че е отсрочена поради пандемията. Това лято е планувана от 13 юни до 17 юли. Първите 4 седмици ще бъде онлайн с Пол Ръш, учител от академията в Лос Анджелис, член на влиятелното „ The Actors Studio " и шеф на паметната актьорска натрупа " Театър 66 ". Занятията ще са по две седмично: " Метод клас " и " Клас за работа върху подиуми ". Последната седмица ще се включи персонално Дейвид Страсбърг онлайн, с цел да показа скъпите способи на татко си. „ Благодарна съм на Столична община, че одобри да финансира плана “, споделя тя.

Засега Кристина не мисли трайно да се върне в Лос Анджелис. Предстоят й фотоси за късометражен филм през май, когато няма да се снима сериалът „ Татковци “. Отворена е към всевъзможни задължения.

„ Много ми е разбъркан пътят, няколко пъти съм го променяла - от мода в бизнес, работа в Лондон, след това отново моделство, актьорство - споделя замислено Кристина. - Този безпорядък постоянно ми се е коствал верен, желала съм да последвам вътрешното си възприятие, че би трябвало да намеря най-правилното нещо за мен. “

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР