Топлото време ще се задържи още няколко седмици, а след

...
Топлото време ще се задържи още няколко седмици, а след
Коментари Харесай

Защо двигателят не загрява до работна температура?

Топлото време ще се задържи още няколко седмици, а по-късно ще пристигна същинска, дъждовна и студена есен. И в един момент даже и най-невнимателните шофьори могат да виждат, че от " парното " на колата духа леден въздух. А по-късно ще видят и, че температурата на мотора не стига до оптималните стойности. На какво се дължи този проблем, ви описваме в този момент.

Някои от основателите на новата действителност ни споделят, че да държиш колата да работи на луфт е доста нездравословно за природата. Затова, в случай че обичате, карайте, когато е студено, без да загрявате мотора и като цяло колата би трябвало да се сменя на всеки три години. Това обаче може да е природосъобразно, само че е нездравословно за мотора на колата.

Разбира се, че моторът би трябвало да се загрее: с повишение на температурата металните детайли се уголемяват, празнините доближават работни параметри и смазката се популяризира през каналите и цилиндрите в минимум претрупан работен режим. 

Но различен е въпросът, който преглеждаме в този момент: Какво ще стане, в случай че колата, изключително бензиновата, въобще не желае да загрее? Причината за нежеланието на мотора с вътрешно горене да доближи работни температури, като предписание, се крие под капака. В три случая от четири - в охладителната система. Първото нещо, несъмнено, е да се ревизира пространството за течове и разширителния съд. Следващата стъпка е капачките на радиатора и на разширителя. Клапите им би трябвало да работят и самите те да са затворени добре.

Между другото, би било добра концепция да отворите гърловината за пълнене на масло и да издърпате измервателната пръчка - незагряването може да е първият признак за нахлуване на охлаждащата течност в маслото на мотора. В този случай в мотора несъмнено ще се появи емулсия - бяла пяна, което е знак за иден сериозен ремонт на мотора. По-добре е да разбирате за такива проблеми допустимо най-рано.

След като сте направили гореописаната, много налична и бърза диагностика и не сте намерили нищо сериозно, можете умерено да отворите каталога с авточасти и да поръчате термостат: той нормално напуща този свят, затънал в отворено състояние. Охлаждащата течност се движи единствено в огромен кръг и моторът не се загрява. Работата по подмяната на устройството не е сложна - с известна умелост може да се направи и от вас самите, пише AutoMedia.bg. Между другото, доста елементарно е да ревизирате термостата: като поставите устройството в тенджера със студена вода и включите котлона, би трябвало да изчакате, до момента в който водата заври. 

В този миг би трябвало да настъпят образни промени във вътрешността му. Ако това не се случи, то мистерията е решена: повода за непрекъснатата работа на мотора при неправилни температурни условия е повреден термостат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР